Foto: Bildbyrån
Skellefteå har gjort klart med ett nyförvärv. Klubben hugger Hugg framför konkurrenterna. Kontraktet med forwarden är skrivet på två år.

Skellefteå hugger Rickard Hugg framför konkurrenterna. Den Hudikfostrade forwarden är klar för västerbottningarna. Efter två säsonger i Kitchener Rangers vänder Hugg hem till Sverige igen. Det blir dock inte genombrottsklubben Leksand, utan Skellefteå som bygger nytt efter att ha åkt ur redan i kvartsfinalen den gångna säsongen.

– Det känns jättekul! Att få komma hem och ansluta till en så professionell organisation som varit så bra under de senaste 10 åren känns fantastiskt. Det ska bli otroligt kul att komma hem till Sverige in och försöka slå sig in i ett SHL-lag på riktigt, säger Rickard Hugg i ett pressmeddelande.

Goda ledaregenskaper

Under säsongerna i den kanadensiska juniorligan OHL och Kitchener Rangers växte han till en ledargestalt som var assisterande lagkapten i JVM senast.

– Jag lärde mig otroligt mycket av de två åren, både på och utanför isen. Ett helt annat land och en helt annan hockey så det är väldigt mycket jag kan ta med mig därifrån, säger Hugg.

Sportchefen Niclas Lundkvist anser att Hugg är en resurs då han kan spela både center och ytter i spelet.

– Vi är otroligt glada över att få in Rickard till laget. En ung kille med oerhört stark karaktär som jobbar hårt och vill utvecklas. Han har haft en väldigt bra säsong i Nordamerika och fick tack vare det spela JVM. Han kommer även bidra med stora ledaregenskaper, då han haft kaptensuppdrag i både Småkronorna och Juniorkronorna men även i Kitchener som den första utländska kaptenen sedan Gabriel Landeskog (10/11), säger Lundkvist.

Läs mer om Skellefteå>>>

Kommentarer

Kommentarer