Foto: Bildbyrån
Oskarshamn stärker sin trupp med att värva en back från SHL-rivalen Skellefteå. Johan Alm ansluter till träningen idag, skriver klubben i ett pressmeddelande.
– Vi har varit intresserade av hans tjänster sedan det stod klart att vi skulle spela i SHL, säger sportchefen Daniel Stolt.

Oskarshamn värvar en 27-årig back från SHL-rivalen Skellefteå. Den AHL-meriterade backen Johan Alm har skrivit på för en säsong hos nykomlingarna.

– Det känns jättebra, bara positivt att komma till Oskarshamn. Jag kände att jag ville testa något nytt den här säsongen efter många år i Skellefteå. Jag ville gärna fortsätta spela i SHL men det fanns även andra ligor som jag var intresserad av. Nu blev det Oskarshamn och jag är jättenöjd med valet, säger Johan Alm och fortsätter:

– Mitt mål är att utvecklas på alla fronter och bli bättre som spelare. Jag hoppas kunna bidra med min rutin i laget och det tror jag absolut att jag kan göra. Jag känner faktiskt ingen av spelarna sedan tidigare och har dålig koll på majoriteten av laget, så det blir spännande.

Haft koll på varandra

Oskarshamn har visat intresse för backen som förutom har två SM-guld på meritlistan även spelat två säsonger i AHL-laget Milwaukee Admirals.

– Det känns jättebra att Johan valde oss. Vi har varit intresserade av hans tjänster sedan det stod klart att vi skulle spela i SHL. Vi får med Johan in mycket rutin i laget och en back som kan ta stort ansvar hos oss. Att Johan är i en bra ålder och fortfarande kan utvecklas är också positivt, säger Daniel Stolt i ett pressmeddelande.

Alm följde Oskarshamns kval till SHL och nu hoppas backen att han ska passa in i klubbens spelsystem.

– Jag följde ju slutkampen i kvalet och blev mäkta imponerad av laget. Men jag har inte koll på allt. Spelsystemet var ju verkligen lyckosamt så det blir spännande och hoppas att man passar in där, säger Alm.

Kommentarer

Kommentarer