Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
Full omgång i CHL under tisdagen och fyra av de svenska lagen gick segrande ur sina matcher. Endast Färjestad gick förlorande borta mot München med 2-1. 

Under tisdagen var det full omgång i Champions Hockey League där fem svenska lag deltar. Segrar för Djurgården, Frölunda, Luleå och Skellefteå. Färjestad fick dock se sig besegrade efter en förlust borta mot Redbull München med två mål mot ett.

Skellefteå AIK tog emot finska Kärpät i en seriefinal och segrade med två mål mot noll. Returen spelas på tisdag nästa vecka i Uleåborg i Finland. Just nu leder Skellefteå Grupp E med en poäng före just Kärpät. Lagen jagas av Bern med en poäng efter. Räkna med en tuff avslutning i Grupp E på tisdag.

Djurgården och Luleå klara för slutspel

Djurgården slog tyska Mannheim på Hovet med klara 6-3 under tisdagen och är därmed klara för slutspel från Grupp F. Kampen om seriesegern står dock med tyskarna då de möts igen på tisdag i Mannheim. Luleå hade inga problem med irländska Belfast och tog sig även de till slutspel. Detta i hop med Augsburg i Grupp C.

Regerande mästarna Frölunda HC hade en riktig urladdning i Frölundaborg under tisdagen i Grupp H. Hela 9-2 mot Cardiff som trots förlusten fortfarande har saken i egna händer inför den avslutande omgången. Vinner Walesarna sin match mot Frölunda på tisdag och Mountfield slog planenligt Graz så missar mästarna slutspelet.

Färjestad var det enda svenska laget som förlorade ikväll. Detta efter 1-2 borta mot tyska München som därmed är klara för slutspel. Färjestad ligger tvåa i gruppen en poäng före Ambri-Piotta inför den avslutade omgången. Där tar Färjestad emot redan klara München hemma i Löfbergs Arena.

Publiken sviker fortfarande

Trots framgångarna för de svenska lagen så verkar inte den svenska publiken särskild roade. I Stockholm där Djurgården som brukar leverera fina publiksiffror kom endast 2 584 personer till matchen mot Mannheim ikväll. I Frölundaborg bevittnades matchen av 3 218 och i Skellefteå 2 317 åskådare.

Slutomgången för de svenska lagen i CHL tisdag 15/10
18:00 Kärpät – Skellefteå AIK
18:00 Färjestad BK – Red Bull München
18:00 Luleå HF – Belfast
19:30 Mannheim – Djurgården IF
20:30 Cardiff – Frölunda HC

Mer läsning
CHLs Hemsida
CHL: Jag hoppas innerligt att svenskarna kan hitta till arenorna
CHL: Djurgården HALLÅ??!!

Kommentarer

Kommentarer