Foto: Bildbyrån
Under säsongen 2016/2017 lämnade Ludvig Claesson Rögle för spel i AIK. Nu återvänder backen till Skåne för spel i Hockeyallsvenskan med Pantern, meddelar klubben på sin webbplats.

Ludvig Claesson lämnade Skåne för spel i AIK under säsongen 2016/2017. Nu återvänder backen, som spelat 51 matcher i AIK-dressen denna säsongen, till Skåne. Ett tvåårskontrakt med Pantern är underskrivet, skriver Malmöklubben på sin hemsida.

För Ludvig Claesson, som är född i Ljungsarp i Västergötland, är det inte första gången som han spelar i en skånsk klubb. Mellan säsongen 2012/2013 och 2016/2017 tillhörde backen Rögle och spelade förutom i klubbens J18- och J20-lag även 77 SHL-matcher med Ängelholmsklubben. Under säsongen 2016/2017 lånades Claesson ut från Rögle till AIK, och sedan blev det ytterligare två säsonger i AIK, där det totalt blev 114 matcher för backen.

– Jag är grymt taggad på att flytta till Pantern och Malmö, och det blir även kul med en återkomst till Skåne för min del. Jag ser mycket fram emot säsongen och vet att det finns stora utvecklingsmöjligheter i IK Pantern, säger Claesson till Panterns hemsida.

Panterns huvudtränare och sportchef Viktor Stråhle menar att man kommer ha stor nytta av backen nästa säsong.

– Det är en defensivt stark, skridskoskicklig back som vi kommer ha stor användning för över hela banan. Jag är oerhört glad att se Ludvig i IK Pantern-tröjan kommande säsonger, säger Stråhle till Panterns hemsida.

Kommentarer

Kommentarer