Mora tillbaka på vinnarspåret

Efter två raka förluster begav sig serieledarna Mora IK till Uppsala för möte med Almtuna IS för match i Metallåtervinning Arena.

Matchen inleddes med hemmajubel när Victor Rollin-Carlsson kunde göra 1-0 i power play efter att Moras Pierre Engvall åkt ut två minuter för en Holding, när Robin Johansson redan satt i utvisningsbåset.
Men till periodvila fick med ledning fick hemmalaget inte gå. Mora hann inte bara göra 1-1, utan 2-1 också i power play respektive box play för bortalaget.

Den andra perioden visade Mora varför man leder serien. Kevin Goumas kunde göra 3-1 med sitt andra mål för kvällen bakom Jonas Johansson i Almtunas mål. Vidare hann Alexander Hilmersson och Nathan Deck göra mål, där den sistnämnde gjorde säsongens första.

Tredjeperioden lämnade båda lagen mållös och slutresultatet skrev tillslut till 1-5 och Mora kunde ta med sig alla tre poängen hem till Dalarna.

Almtuna IS – Mora IK 1-5 (1-2, 0-3, 0-0)
1-0 (07:58) Victor Rollin-Carlsson (Linus Rotbakken, Sebastian Hartmann)
1-1 (14:46) Jacob Nilsson (Emil Bejmo, William Pethrus), spel fem mot fyra
1-2 (17:40) Kevin Goumas, spel fyra mot fem
1-3 (31:27) Kevin Goumas (Marcus Sirén, Nathan Deck)
1-4 (33:49) Alexander Hilmerson (Kevin Goumas, William Pethrus)
1-5 (36:33) Nathan Deck
Skott: 37-30