Hästen tog viktiga poäng på bortaplan

Vita Hästen vann borta mot Karlskoga med 1-0 efter förlängning. Denna vinst betyder för Vita Hästens del att man nu bara är fyra poäng från slutspels-sträcket.

Första perioden var något chans-fattig. Perioden hade tre bra chanser, samtliga till hemmalaget. Den första kom redan i matchens första minut. Axel Lindström i Karlskoga blev fri med Pontus Sjögren i Hästen-kassen, men lyckades inte göra mål. Lindström skulle sedan på ett nytt friläge 18 minuter in i perioden. Sjögren lyckades även denna gång stoppa Lindström från att göra mål. I periodens slutsekunder fick Alexandre Lavoie en bra möjlighet att spräcka nollan på en retur. Sjögren fortsatte dock att briljera för gästerna.

Vita Hästen tog mer och mer över spelet i den andra perioden. Trots fyra raka chanser i numerärt överläge kunde man förfarande inte spräcka nollan. Hästen fick flertalet farliga lägen i powerplay. Rickard Palmberg var flera gånger om nära att näta.

I den tredje perioden fortsatte Hästen att sätta press på hemmalaget. Trots två powerplay för Karlskoga fick man bara iväg två skott i den tredje perioden. Vita Hästen var nära att göra matchens första i slutminuterna av ordinarie tid, men trots spel i powerplay behövdes övertid för att avgöra denna match.

Vi behövde dock inte vänta allt för länge för att få ett mål i sudden. 62.08 gjorde Kruise Reddick matchens enda mål för gästerna. Vita Hästen vinner alltså matchen med 1-0 efter förlängning och tar två viktiga poäng i bottenstriden.

Matchfakta: BIK Karlskoga – HC Vita Hästen 0-1 e.fl (0-0,0-0,0-0,0-1)