SHL-säsongen 2024/2025: Mästarna Skellefteå och nykomlingarna Brynäs under luppen

SHL-säsongen 2024/2025 står inför dörren och det råder stor förväntan kring hur de olika lagen kommer att prestera. Medan du väntar på nedsläpp kan du njuta av betting utan omsättningskrav.

Med Skellefteå AIK som regerande mästare och Brynäs IF som nykomling, ser det ut att bli en spännande säsong där flera lag aspirerar på att ta hem Le Mat-pokalen.

Efter att ha tagit hem SM-guldet säsongen 2023/2024 går Skellefteå AIK in som regerande mästare, och förväntningarna är höga. Laget har en stark kärna, med offensiva spelare som Jonathan Pudas och Linus Karlsson, samt en stabil defensiv. De har även behållit sin skicklige målvakt Linus Söderström, vilket ger dem en stark position från första nedsläpp.

Trots att de är regerarande mästare står de inför hård konkurrens. Flera lag har rustat upp sina trupper, och pressen på att upprepa förra säsongens framgång kan bli en börda. Dock har Skellefteå visat sig kapabla att hantera press tidigare och deras trupp har både bredd och spets för att försvara titeln.

Brynäs IF – Nykomlingarna tillbaka i SHL

Efter ett år i Hockeyallsvenskan är Brynäs IF tillbaka i SHL, och förväntningarna på Gävlelaget är stora. Att återvända till den högsta serien är alltid en utmaning, och frågan är om Brynäs har vad som krävs för att etablera sig på nytt. Laget har värvat smart under sommaren och hoppas på en snabb anpassning till SHL:s tempo och kvalitet.

Med hemmapubliken i ryggen och ett starkt stöd från fansen kommer Brynäs att få kraftiga lyft i Gavlerinken. Men deras huvudmål för säsongen är framför allt att undvika bottenstriden och säkra sin plats i SHL inför framtiden.

Främsta utmanarna till titeln

Flera lag ser starka ut inför den kommande säsongen och utmanar Skellefteå om titeln. Växjö Lakers, som tog hem SM-guldet säsongen 2023 innan Skellefteå, har rustat upp inför den nya säsongen och är alltid ett hot med sitt organiserade och disciplinerade spel.

Färjestad BK är ett annat lag som alltid förväntas ligga i toppen. Med en stark spelartrupp och erfarenhet från tidigare slutspel har de kapacitet att gå hela vägen.

Luleå HF, som länge jagat ett nytt SM-guld, är också ett lag att hålla ögonen på. Med deras strukturerade defensiv och tuffa fysiska spelstil kommer de att göra livet surt för många motståndare under säsongen.

Vilka riskerar att kvala till Hockeyallsvenskan?

Bland de lag som kan riskera kvalspel ner till Hockeyallsvenskan återfinns Malmö Redhawks och Örebro. Båda lagen har kämpat i de nedre regionerna av tabellen de senaste säsongerna och har haft svårt att hitta kontinuitet i sina prestationer. Malmö har gjort några nyckelvärvningar men frågan är om det räcker för att hålla sig kvar i SHL.

Slutsats

Säsongen 2024/2025 i SHL kommer att bjuda på intensiva matcher och oväntade vändningar. Skellefteå AIK går in som favorit att försvara sin titel, men utmanarna Växjö, Färjestad och Luleå kommer göra allt för att sätta stopp för mästarna. Samtidigt blir det en kamp för överlevnad i botten, där Brynäs kämpar för att undvika kval och etablera sig i SHL igen.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN