MIK-ÖHK: Bortaseger i premiären för Örebro

I eftermiddags drog SHL äntligen igång. För Mora och Örebros del väntade match i Jalas Arena i Dalarna och det var bortalaget som drog det längsta strået i premiärmatchen.

Örebro inleder säsongen med en seger på bortais. Under eftermiddagen besegrade laget från Närke Mora med 2-4 inför 4500 åskådare i Jalas Arena. Matchens första mål gjordes redan efter fyra minuter genom Jere Sallinen som efter viss röra i slottet fick in pucken i mål.

Tre snabba mål i mittenperioden

Den andra perioden var den mest händelserika under eftermiddagen. Lagen, inom loppet av några minuter, stod för tre mål. Först utökade Örebro sin ledning till 0-2 genom Linus Arnesson, men hemmalaget kom tillbaka och tre minuter senare reducerade man till 1-2 genom Mathias Bromé. Men det skulle endast dröja tolv sekunder innan Örebro åter igen tog kommandot när Tom Wandell såg till att göra 1-3 bakom Christian Engstrand i Morakassen.

Rafflande avslut på matchen

Slutet av den tredje perioden blev spännande. Med fyra minuter kvar av perioden stod Mathias Bromé för sitt andra mål för eftermiddagen när reducerade till 2-3 för sitt Mora. Närmare än så kom inte hemmalaget. Med en och en halv minut kvar av perioden fastställde Anton Hedman Örebros seger när han sköt in 2-4 i tom målbur.