HV71 första laget till semifinal

HV71 slutade på en andraplats i årets grundserie och gick därmed till kvartsfinal. Motståndare blev Färjestad som gick till kvartsfinal genom att slå ut Djurgården i åttondelsfinalen. I kvartsfinalen blev det dock en snabb sorti för Färjestad då HV71 vann den fjärde raka matchen under kvällen.

HV71 vann de tre första mötena i bäst av sju serien mot Färjestad. Det gjorde att HV hade chans att slå ut Färjestad i Karlstad i kvällens match. En chans man tog efter en jämn match.

HV71 gjorde två mål trots Färjestads press

Färjestad spelade med kniven mot strupen och det märktes verkligen. Man öppnade matchen med bra fart och tryckte tillbaka HV71 ordentligt. Man skapade flera bra målchanser men Linus Söderström i bortalagets mål gjorde en bra insats.

HV71 tog över mer och mer ju längre perioden led.Man var också väldigt effektiva och tog vara på sina lägen. Först gjorde Martin Thörnberg 0-1 målet i powerplay och sedan drygt två minuter senare utökade Filip Sandberg lagets ledning med sitt 0-2 mål. Så trots bra press från Färjestad som också vann skotten i den första perioden med 13-7 var det HV71 som vann perioden med två mål mot noll.

Den andra perioden var bara några sekunder gammal när HV:s Lawrence Pilut stod för en snygg soloåkning och avslutade på bästa sätt. 3-0 till bortalaget 48 sekunder in i den andra perioden.

Färjestad krigade för sin överlevnad

Efter HV:s tredje mål började Färjestad kriga för sin överlevnad. Man spelade mer fysiskt och nästan varje avblåsning skapade tjafs och oreda. Färjestads krigande skulle också löna sig för när lite mer än halva perioden var spelad kom reduceringen genom Milan Gulas.

När två minuter återstod tändes Färjestads hopp på riktigt när Alexander Johansson reducerade ytterligare till 2-3. Matchen var vid liv igen.

HV71 stod emot Färjestads tryck

Färjestad gjorde verkligen allt man kunde för att kvittera matchen i de tredje perioden. Man tryckte tillbaka HV71 ordentligt och sköt på varje läge man fick. Men HV spelade en mycket stabil defensiv och Linus Söderström i målet fortsatte spela riktigt bra. HV71 höll undan hela perioden och vann matchen med 3-2. Segern gjorde att HV71 blev det första laget i årets slutspel att kvalificera sig för semifinal efter att ha slagit ut Färjestad med 4-0 i matcher.

Färjestad-HV71 2-3 (0-2, 2-1, 0-0)
0-1 PP (13:16) Martin Thörnberg (Simon Önerud, Pär Arlbrandt)
0-2 (15:46) Filip Sandberg
0-3 (20:48) Lawrence Pilut (Dylan Reese)
1-3 (31:27) Milan Gulas (Joel Eriksson Ek, Rasmus Asplund)
2-3 (38:05) Alexander Johansson (Joakim Nygård, Johan Ryno)
Skott: 32-22 (13-7, 8-8, 11-7)