Frölunda i hysterisk form – kopplade greppet om semifinalen

Frölundas är i toppform och tog under kvällen en ny seger mot Brynäs i semifinalen. Nu kopplar man greppet om serien efter sin 6-3 vinst.

Frölunda har nu vänt sin serie mot Brynäs. Efter den snöpliga förlusten i den första matchen har man nu vunnit två raka matcher och har på de matcherna en målskillnad på hela 12-4. Frölunda är i riktigt bra form och Brynäs måste höja sig om man ska vända serien. För som det såg ut idag räcker inte.

Poängkungen inledde galen period

Det var hemmalaget Frölunda som började bäst och man fick också ett tidigt powerplay efter att Lukas Kilström åkt ut för highsticking. Frölundass starka form i powerplay visade sig återigen och slutspelets poäng- och skyttekung Casey Wellman gav hemmalaget ledningen från sin favoritposition i den vänstra tekningscirkeln. Sen rullade det på. Simon Bertilsson kvitterade för Brynäs fem minuter senare genom ett skott som gick in via en Frölundaklubba.

Avslutningen av perioden blev målrik. Men lite mindre än fem minuter kvar att spela gjorde Mats Rosseli Olsen 2-1 med ett skott som gick in bakom en täckt David Rautio i Brynäs mål. Minuten senare blev Frölundas Kristoffer Gunnarsson utvisad för interference. Brynäs powerplay var riktigt bra och efter att ha rullat upp Frölunda ordentligt kunde Oskar Lindblom med en bra passning ge Juuso Ikonen öppet mål och 2-2 var ett faktum.

30 sekunder senare kunde Joel Lundqvist på något sätt trycka sig fram till ett bra läge och skjuta ett skott som Rautio lämnade retur på. Då höll Simon Hjalmarsson sig framme och gjorde så Frölunda återtog ledningen. Detta blev Rautios sista ingripande i matchen då han blev utbytt efter att ha släppt tre av sex skott förbi sig. Istället hoppade Felix Sandström in i Brynäs mål.

Frölunda gick ifrån i andra perioden

Trots den underhållande avslutningen av den första perioden så inleddes den andra chansfattigt. Efter några minuter skruvade Frölunda upp tempot ordentligt och då kom också målen helt rättvist. Först kom 4-2 efter att supertalangen Rasmus Dahlin efter ett snyggt förarbete serverade Simon Hjalmarsson som gjorde sitt andra mål i matchen.

Efter målet tryckte Frölunda på ordentligt och höll spelet i Brynäs zon nästan hela tiden. Därför var det inte heller helt förvånande att 5-2 målet kom mindre än två minuter efter det förra. Sean Bergenheim sökte passning men pucken träffade en Brynässkridsko och gick in i mål. Brynäs såg ut som ett slaget lag. Efter halva perioden skulle dock gästerna spela upp sig men målen uteblev och 5-2 stod sig inför den tredje perioden.

Wellman släckte hoppet för Brynäs

Trots att det var Brynäs som behövde jaga så fortsatte Frölunda vara det bättre laget i den tredje perioden. Efter åtta minuter fick man chansen i powerplay då Oskar Lindblom blivit utvisad. Och då kom också målet från gissa vem… jo Casey Wellman såklart. Hans andra mål i matchen och de femte på två matcher. Wellman är i en otrolig form och är en stor anledning till Frölundas två senaste segrar.

När fyra minuter återstod så kunde Brynäs snygga till siffrorna genom Kevin Clark men närmare än så kom man inte utan Frölunda kunde vinna matchen med 6-3. Detta gör att Frölunda nu tar ledningen i matchserien med 2-1 i matcher.

Nästa match spelas på lördag klockan 15.15 i Gävle.

Frölunda-Brynäs 6-3 (3-2, 2-0, 1-1)
1-0 PP (01:49) Casey Wellman (Victor Olofsson, Joel Lundqvist)
1-1 (06:41) Simon Bertilsson(Pahtrik Westerholm, Kevin Clark)
2-1 (15:22) Mats Rosseli Olsen (Nicklas Lasu, Sebastian Stålberg)
2-2 PP (16:49) Juuso Ikonen (Oskar Lindblom, Jesper Jensen)
3-2 (17:14) Simon Hjalmarsson (Joel Lundqvist, Victor Olofsson)
4-2 (27:43) Simon Hjalmarsson (Rasmus Dahlin, Victor Olofsson)
5-2 (29:39) Sean Bergenheim (Patrik Carlsson, Casey Wellman)
6-2 PP (48:33) Casey Wellman (Sean Bergenheim, Joel Lundqvist)