Brynäs krossade Linköping i första kvartsfinalsmötet

Brynäs vann sin första match i SM-sluspelets kvartsfinalspel med 6–0 borta mot Linköping. Med det har Brynäs nu skapat sig en ledning med 1–0 i matcher till nästa möte i Gävle.

Det tog bara 27 sekunder för gästerna att sätta ledningsmålet. Jesper Jensen gjorde det målet, och fem minuter senare gjorde han även 2–0. Brynäs ökade sedan på sin ledning med ett 3–0–mål strax innan pausvila. Linköping valde då att byta målvakt då Marcus Högberg fick tacka för sig och Jacob Johansson fick kliva in.

Junioren ökade på ledning

I den andra perioden fortsatte Brynäs att leverera, medans Linköping såg avslaget ut. Lukas Kilström gjorde 4–0 i början av perioden. Några minuter senare gjorde Brynäs junior Jesper Boqvist mål och Linköping tog efter det timeout.

Blomqvist fick näta sista

I den tredje perioden fick vi bara se ett mål och det kom som de övriga målen från en Brynässpelare. Jacob Blomqvist gjorde matchens sista mål i matchens sista minut.

Linköpings HC – Brynäs IF 0–6 (0–3,0–2,0–1)
0–1 (00:27) Jesper Jensen (Kevin Clark, Oskar Lindblom)
0–2 (05:03) Jesper Jensen (Ryan Gunderson) spel fem mot fyra
0–3 (18:19) Daniel Malmberg (Linus Ölund, Simon Bertilsson) spel fyra mot fem
0–4 (21:30) Lukas Kilström (Daniel Paille)
0–5 (27:29) Jesper Boqvist (Oskar Lindblom, Linus Ölund)
0–6 (59:25) Jacob Blomqvist (Daniel Paille, Juuso Ikonen)