Linköping vann i Roys debut

Idag spelades det en träningsmatch mellan SHL och HockeyAllsvenskan då Linköping tog sig an AIK i Contigahallen i Norrtälje.

Jämn inledning innan LHC tog över

Det blev en mållös förstaperiod lagen emellan, där det namnstarka nyförvärvet Derek Roy ändå kom med i matchprotokollet då han fick säga sig i utvisningsbåset i två minuter. Målen började falla i andra perioden då Linköping satte dit två mål i powerplay. Det var också nyförvärven som fixade ledningen när Mark Zengerle styrde in ettan på pass från Derek Roy och Tony Mårtensson. Andrew Gordon spädde på till 2-0 innan Ken-Andre Olimb satte trean i powerplay.

AIK fortsatte framåt

Trots underläge med tre mål så fortsatte AIK försöka skapa heta lägen och man skulle också få utdelning, även om det kom först efter att LHC gjort 4-0 genom Gordon igen. Noteras ska att Mark Zengerle gjorde tre poäng i matchen och ser ut att vara ett vasst nyförvärv redan nu. AIK skulle inte ge upp som sagt och i slutskedet av matchen reducerade man två gånger om via mål från Joakim Thelin och Anton Holm. Närmare än så kom man inte och det blev till slut en planenlig seger även om det brukar finnas en hel del skrällar på försäsongen.