Ryssland avgör med tre mål på två minuter

När Ryssland mötte Danmark på hemmaplan i VM 2016 slutade det hela 10–1. Så blev inte fallet i Köln i eftermiddags. Man stod dock som segrare, igen.

Det var ett Ryssland som såklart var storfavoriter inför. Fina resultat tidigare i årets turnering, ett bra lag och ett fint tidigare facit mot Danmark. En 10–1-seger förra året och den här gången ställde danskarna en VM-debutant i mål. Georg Sörensen som håller till i HockeyAllsvenskan till vardags och idag höll nollan i mer än halva matchen. För den första perioden slutade 0–0 och danskarna spelade ett effektivt presspel.

Ryssland avgör – på två minuter

Som sagt så skulle Sörensen få hålla nollan i mer än halva matchen. Med 4.26 kvar av andra så kom 1–0 från Bogdan Kiselevich, sedan 2–0 ynka 18 sekunder senare från Sergei Plotnikov och till sist, knappa minuten senare, även 3–0-målet från Nikita Gusev. Tre mål på mindre än två minuter från Ryssland alltså.

Närmare än så kom inte Danmark i den tredje perioden heller och Ryssarna var inte riktigt så heta att man utökade ledningen utan gjorde vad man skulle. Ett fall framåt jämfört med förra året för Danmark i alla fall.

Ryssland – Danmark 3–0 (0–0, 3–0, 0–0)
1–0 (35.36) Bogdan Kiselevich (Artemi Panarin, Nikita Kucherov)
2–0 (35.54) Sergei Plotnikov (Sergei Andronov, Ivan Telegin)
3–0 (36.46) Nikita Gusev (Vadim Schipachyov, Yevgeni Dadonov)
Skott: 33–21 (9–3, 12–13, 12–5)