Foto: Bildbyrån

Troja Ljungby tog i våras klivet upp från Hockeyettan till HockeyAllsvenskan. Laget kommer dock behöva klara sig utan Mikael Roslund som nyligen gått till HA74.

Vetlanda-Posten kunde tidigare idag rapportera om att HA74 gjort klart med 20-årige Mikael Roslund. Roslund spelade förra året i Hockeyettan för Troja/Ljungby, men kommer nu inte att följa med laget upp till HockeyAllsvenskan.

“Ser stor potential i honom”

HA74 är inför denna säsong nykomlingar i Hockeyettan, men Roslund som nu ansluter till laget har en del erfarenhet av spel i den serien. Lagets assisterande sportchef Viktor Torstensson-Brändström ser stor potential i den unge forwarden.

– Vi ser stor potential i honom, säger Torstensson-Brändström till Vetlanda-Posten.

Torstensson-Brändström menar även att de får in en lovande spelare och att det kommer bli kul att h honom i laget.

– Roslund är en rivig forward med bra skott. En ung och lovande kille som var en vända i Tyringe förra säsongen men som Troja tog hem innan fönstret stängde, säger Torstensson-Brändström till Vetlanda-Posten.

Fick nobben av Troja efter avancemanget

Efter att Troja/Ljungby tog sig upp till HockeyAllsvenskan fick Roslund beskedet att det inte finns någon plats för honom i laget nästa säsong. Bara en timme efter att det kom ut var HA74 på honom om att gå till dem.

– En timme efter att det kom ut att han skulle lämna Troja så ringde jag honom. Sedan dess har vi haft kontakt och den kontakten har varit positiv hela tiden. Vi får in en ambitiös kille som vill komma till en klubb där han får utvecklas och han vill ta kliv uppåt i seriesystemet, berättar Torstensson-Brändström för Vetlanda-Posten.

Blir hans tredje klubb i Hockeyettan

HA74 blir Roslunds tredje klubb i Hockeyettan. Han har tidigare representerat Troja/Ljungby i Sveriges tredje högsta serie. Under sin tid i Troja/Ljungby var han även utlånad till seriekonkurrenten Tyringe en kortare sejour.

 

Annonser

Kommentarer

Kommentarer