MODO föll efter straffar

Gästande Oskarshamn vann mot MODO med 2-1 efter straffar. Manuel Ågren visade vägen för smålänningarna och var den enda straffskytten som hittade nätet denna afton.

Matchens första period var något händelsefattig period som var mållös. MODO fick dock spela 5 mot 3 i en längre stund i den första perioden. Men Oskarshamns boxplay var disiplinerat och MODO lyckades inte skapa några vassa chanser.

Oskarshamn fortsatte sedan att dra på sig utvisningar i mittperioden. MODO fick tre chanser i numerärt överläge denna period. Man fick även ytterligare en chans i 5 mot 3, men lyckades inte skapa något utav det heller.

Vi fick vänta till 4.57 i den tredje perioden tills vi fick se ett mål. Den unge Lukas Wernblom gjorde 1-0 till MODO assisterad av Henrik Björklund. Oskarshamn fick sedan jaga efter en kvittering resen av matchen och med 32 sekunder kvar av den tredje perioden så fick Jonas Liwing in en kvittering för gästerna då man valde att plocka målvakten.

I förlängningen så blev det ombytta roller då Oskarshamn helt plötsligt fick chansen att spela 5 mot 3. Man lyckades inte göra något mål då och matchen fick avgöras med straffar. MODO missade alla sina tre straffar, men Oskarshamn lyckades åtminstone göra mål på en av sina straffar då Manuel Ågren lyckades överlista Erik Hanses i