Pantern bröt AIK:s segersvit efter storspel av Williamsson

AIK och Pantern laddar upp för fortsatt kvalspel. Efter en trevande inledning kunde Pantern vända och vinna, därmed bröt man AIK:s fina segersvit på tio raka vinster.

Det var en trevande förstaperiod där bägge lagen ville mycket men utdelningen saknades. Närmast var Jesper Bratt när han träffade stolpen. Efter åtta minuter in i den första perioden utvisades AIK för att ha varit för många spelare på isen. Pantern fick chansen i numerärt överläge, men tog den inte och visade fortsatt att man är ett av seriens sämsta lag i den spelformen.

Williamsson storspelade

I den andra perioden fortsatte ställningskriget och chanserna skiftade. Men det var gästerna som skulle ta ledningen när den tidigare Rögle-backen Anton Cederholm kunde dunka dit 0-1 bakom Panterns målvakt Tex Williamsson som för övrigt gjorde en väldigt bra match i kassen. Pantern kom inte närmre och ställningen inför den tredje perioden var allt jämnt 0-1.

Pantern vände och vann

I den tredje perioden blev AIK tidigt utvisade efter att Michael Lindqvist åkt ut för hög klubba. Men Pantern lyckades heller inte göra mål i det här numerära överläget. Man fortsatte dock jakten på en kvittering och den skulle komma efter fem minuter in i den tredje perioden när Kim Rosdahl kunde skicka in 1-1. Pantern var hungriga på mer och 2-1 skulle komma bara minuter efter när Sebastian Dyk kunde trycka in ledningsmålet. Men gästerna gav sig inte och två minuter efter Panterns ledningsmål hittade Jesper Frödén en lucka bakom Williamsson i Pantern-målet och 2-2 var ett faktum. Resultatet stod sig perioden ut och matchen gick till förlängning.

Endast två minuter in i förlängningen kunde Johan Björk sätta dit segermålet för hemmalaget och därmed blev Pantern det första laget på elva matcher att vinna över AIK.

IK Pantern – AIK 3-2 (0-0, 0-1, 2-1,1-0)
1-0 (24.57) Anton Cederholm (Jesper Bratt)
1-1 (45.50) Kim Rosdahl (Martin Janohls)
2-1 (54.37) Sebastian Dyk (Dennis Svensson, Mattias Persson)
2-2 (56.08) Jesper Frödén (utan assist)
3-2 (61.28) Johan Björk (Dennis Svensson)
Skott: 25-55
Utvisningar: IKP 4×2 AIK 2×2