Tidigare Djurgårdsprofilen återvänder till moderklubben

0
1009
Foto: Bildbyrån

Han har vunnit KHL två gånger, spelat över 100 matcher i NHL och snittat näst intill en poäng per match i Djurgården. Nu återvänder Patrick Thoresen till moderklubben.

De norska forwarden Patrick Thoresen A-lagsdebuterade i den norska högstaligan för sin moderklubb Storhamar Hockey redan som 15-åring. Detta var under säsongen 1999-00. Redan året därefter var han en ledande spelare i klubben med sina 45 poäng på 40 matcher. Efter det testade Thoresen lyckan i den nordamerikanska juniorligan QMJHL. Där blev det 181 poäng på 131 matcher vilket gjorde att svenska klubbar fick upp ögonen för honom. Efter 38 matcher för Mörrum i allsvenskan fick Thoresen SHL-debutera i Djurgården. Där blev han även kvar de två kommande säsongerna och blev en ledande spelare.

Efter att sedan ha spenderat de kommande tio säsongerna i bland annat NHL och KHL återvände Patrick Thoresen till Djurgården inför säsongen 2015-16. Och som han gjorde det! Efter 48 poäng på 49 matcher följt av nio poäng på åtta matcher i slutspelet blev Thoresen utsedd till ligans mest värdefulla spelare vid SHL-awards.

Återvänder till moderklubben

Efter att ha spenderat den senaste säsongen i ZSC Lions i den schweiziska högstaligan NLA återvänder den nu 33-åriga forwarden till sin moderklubb Storhamar Hockey i den norska högstaligan. Detta bekräftar klubben på sin hemsida Och han verkar bli mottagen som en hjälte. Storhamar skriver att detta är en stor dag för Storhamar Hockey och för hela ligan.

 

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.