Vejdemo bröt Djurgårdens tunga svit

Det var ett formsvagt Djurgården som gästade Luleå ikväll. Men trots favoritskapet så lyckades inte Luleå vinna utan bortalaget tog två poäng.

Luleå hade chansen att få lite andrum i kampen om slutspelsplatserna samtidigt som Djurgården inte tagit en seger på nio omgångar. Trots att man hade oddsen emot sig så var det Stockholmarna som tog ledningen. Lukas Vejdemo satte 0–1 med en backhand efter 4.42 framspelad av Emil Johansson. Ett mål som fick hemmalaget att ta timeout för att samla trupperna. De lyckades ändå inte kvittera innan paus utan resultatet stod sig perioden ut.

Ingen Luleå-kvittering i sikte

I den andra perioden så kom hemmalaget ut bättre än i den inledande perioden men utan resultat. Detta trots att man hade chansen i spel fem-mot-fyra. Inte heller Djurgården lyckades göra mål trots spel i numerärt överläge och den andra perioden slutade mållös.

Chans på chans för Luleå

Redan efter 47 sekunder så fick Djurgårdens Alexander Urbom sätta sig i utvisningsbåset. Strax efter så var det Alexander Falks tur och Luleå fick spela fem-mot-tre. Trots det så lyckades man inte kvittera. Men det kom ytterligare en chans i numerärt överläge med ungefär sju minuter kvar. Djurgårdens duktige målvakt Adam Reideborn fick inte hålla nollan. Luleå-kvitteringen kom från Petter Emanuelssons klubba och ställningen stod sig sedan perioden ut och förlängning väntade.

Vejdemo räddar Djurgården

För fjärde gången den här säsongen så var det oavgjort efter 60 minuter mellan Luleå och Djurgården. Den här gången så skulle matchen avgöras redan i förlängningen och till Djurgårdens fördel. Marcus Högström och Daniel Brodin tilldelas assistpoäng när Lukas Vejdemo avgör med 3.22 spelat av förlängningen och extrapoängen går till Djurgården som sätter stopp för sin negativa svit.

Luleå HF – Djurgårdens IF 1–2 (0–1, 0–0, 1–0, 0–1)
0–1 (4.42) Lukas Vejdemo (Emil Johansson)
1–1 (54.27) Petter Emanuelsson (Daine Todd, Johan Harju)
1–2 (63.22) Lukas Vejdemo (Daniel Brodin, Marcus Högström)
Skott: 27–27 (10–15, 8–5, 9–6, 0–1)
Utvisningar LHF: 2×2 DIF: 5×2
Domare: Mikael Holm, Linus Öhlund
Linjemän: Johannes Käck, Jan Sandström