Växjö vann dramatisk tillställning i Skellefteå

Det blev en dramatisk tillställning när topplagen Skellefteå AIK och Växjö Lakers skulle göra upp. Trots en Joakim Lindström i högform kunde ändå Växjö åka hem med vinsten efter att Ville Leino avgjort i förlängningen.

Släkten är värst. Bara två minuter tog det av matchinledningen innan Skellefteås förra forward Emil Petterson slog till. I numerärt överläge pangade han in pucken som betydde 0-1 till Växjö Lakers. Glädjen för Pettersson och hans lag skulle dock visa sig bli kortvarig. Ligans stora poängkung, Joakim Lindström fick möjligheten att lägga en straff som han utnyttjade på bästa sätt. Perioden fortsatte sedan i ett högt tempo mellan två lag som alternerade försvar och anfall friskt resten av perioden.

Favorit i repris för Skellefteå

I den andra perioden fortsatte spelet att ha en jämn prägel mellan de två topplagen. Men efter tre minuter tog bortalaget åter hand om ledningen. Målsprutan Dennis Everberg visade sig ännu en gång bli en viktig faktor med sitt goda målsinne. Det visade han prov på när Skellefteå slarvade i egen zon och gav den stora forwarden möjligheten att sätta pucken snyggt i krysset.

Precis som efter Växjös första mål så tog det inte långa stunden innan Skellefteå på nytt skulle kvittera matchläget. Favorit i repris blev ett faktum för hemmapubliken när Joakim Lindström gjorde sitt andra mål för kvällen.

Innan matchen skulle gå mot den sista pausvilan så var det dags igen. Nästa poängkung visade upp sig i form av finländaren Olli Palola som inte ville vara sämre när han gjorde 2-3 till Lakers.

Total dramatik i slutskedet

I den sista akten tog det bara 22 sekunder innan Skellefteå på nytt skulle få hänga med gamnacken. Växjös lagkapten Liam Reddox höll sig påpassligt framme och stänkte in fyran på friläge, trots en man mindre på isen.
Drygt halvvägs in i perioden fick publiken i Skellefteå Kraft Arena åter anledning att jubla. Henrik Hetta bjöd på en riktig fullträff när han stänkte upp 3-4 i krysset. Med två och en halv minut kvar blev dramatiken total när Bud Holloway sprätte upp kvitteringen i nättaket. Det skulle dock bara räcka till en poäng då Ville Leino sköt extrapoängen till Växjö på en kontring.

Skellefteå AIK – Växjö Lakers 4 – 5 e. förl (1-1, 1-2, 2-1, 0-1)
0-1 (02.15) Emil Pettersson (Cory Murphy), spel fem mot fyra
1-1 (04.06) Joakim Lindström (Utan assist)
1-2 (23.25) Dennis Everberg (Utan assist)
2-2 (28.00) Joakim Lindström (Filip Berglund)
2-3 (37.52) Olli Palola (Ville Leino)
2-4 (40.22) Liam Reddox (Utan assist)
3-4 (47.10) Henrik Hetta (Filip Berglund, Andrew Calof)
4-4 (57.22) Bud Holloway (Joakim Lindström, Pär Lindholm)