Växjö spelade ut Djurgården – som fick fjärde raka förlusten

Växjö tog under torsdagen emot ett formsvagt Djurgården som efter kvällens 4-1 reslutat inkasserade sin fjärde raka förlust.

Det var en match som bjöd på ett spel med högt tempo och aggresivitet inledningsvis. Djurgården hängde med bra fram till att Linus Fröberg kunde vispa in 1-0 till hemmalaget Växjö sex minuter i perioden. Efter det var Sam Hallams gäng de som var spelförande och styrde matchen. Första perioden slutade trots allt 1-1, även om Växjö var det bättre laget.

Totalt utspelade

I den andra perioden var det Växjö Lakers för hela slanten. Robert Ohlsson och hans mannar satt kvar i omklädningsrummet medans Robert Rosén och Dennis Everberg hade lekstuga och gjorde varsit mål. Djurgården var totalt utspelade och förlorade perioden med 2-0, samt även skotten med förkrossande 14-2.

– Vi förlorar matchen både i spelet och i kampen. Växjö är bättre än oss i kväll, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson i C More.

I den tredje perioden orkade inte Djurgården hämta in det tunga underläget och Växjö kunde bara spela ut matchen på ledning med ett säkert spel. Slutresultatet blev till slut stabila 4-1 till Växjö efter att den tidigare målskytten i matchen, Robert Rosén, gjorde sitt andra mål.

I och med segern klättrar nu Robert Rosén och hans lagkamrater upp på en andraplats efter Frölunda i SHL.

Växjö Lakers – Djurgårdens IF 4 – 1 (1-1, 2-0, 1-0)
1-0 (06.17) Linus Fröberg (Ville Leino)
1-1 (18.58) David Bernhardt (Markus Ljungh, Emil Johansson)
2-1 (21.53) Robert Rosén (Linus Högberg, Cory Murphy)
3-1 (35.03) Dennis Everberg (Arvid Lundberg, Adam Brodecki)
4-1 (46.03) Robert Rosén (Arvid Lundberg, Olli Palola)
Skott: 34 – 16 (12-8, 14-2, 8-6)
Skott utanför: 17 – 2