Växjö höll nollan på hemmaplan

Det var dags för Ängelholmslaget Rögle att gästa Vida Arena för att ställas mot Växjö. Rögle parkerade inför dagens match på trettonde plats i tabellen, näst sist, samtidigt som Växjö hade hugg på toppen.

Rögle kom till dagens match med fyra förluster på sina fem senaste matcher samtidigt som  hemmalaget kom med fyra vinster på sex matcher. Den första perioden var jämn rakt igenom. Med lika många skott på mål, varsin utvisning och två målvakter, i form av Viktor Andrén och Oscar Dansk, som båda höll tätt.

Fortsatt tempofattigt

Den andra perioden gick i samma tecken som den första och kan beskrivas med ett ord. Tempofattig. Båda lagen hade sina chanser för att spräcka målnollan men det dröjde nästan en hel period. Det var hemmalagets Josh Hennessey som satte 1-0 efter 18.40 i andra perioden när han styrde in en puck från Philip Holm.

”Jag såg att det inte var så många framför mål så jag ville vänta in lite. Han snackade bra där, Hennessy och jag siktade på hans blad”, säger Philip Holm till C More.

Rögle bjuder upp till kamp

I den tredje perioden så var det dags för Rögle att lägga i en till växel för att utjämna. Man skapade en hel del chanser men lyckas inte få in en kvittering även om man verkligen tryckte på framåt. Istället så kunde Växjö punktera matchen när Geoff Platt till slut fick sätta pucken i tom kasse till 2-0. Växjö tar tre poäng och Viktor Andrén håller nollan.