Växjö bortabesegrade Brynäs – backen tvåmålsskytt

Växjö kunde hämta hem tre nya poäng i dagens mot Brynäs i Gavlerinken. Stor hjälte för gästerna blev backen Calle Rosén som stod för två mål i dagens seger med 1-4.

Det var toppmöte i Gävle under kvällen och tvåan Växjö och trean Brynäs skulle mötas. Det skulle dock inte visa sig när bortalaget förde det mesta av spelet i matchen.

Efter halva första perioden skulle det börja rassla bakom Jonas Johansson i Brynäsmålet. Calle Rosén hittar ett lucka mellan benen på målvakten från blålinjen och Växjö skulle ta kommandot i toppmötet. Ställningen 0-1 skulle stå sig perioden ut.

En riktig kalldusch skulle drabba Brynäs direkt i andra perioden när en annan Rosén, Robert Rosén hittar nät redan efter 52 sekunder i powerplay. Efter att gästerna tryckt på ordentligt i början av andra perioden kunde Rosén trycka in en puck precis framför Johansson. Repliken skulle dock komma och det var tvillingbröderna Westerholm i Brynäs som skulle stå för den.

Efter att Ponthus Westerholm serverat sin bror, Pathrik kunde den sistnämnde sprätta upp pucken i nättaket bakom tidigare Brynäsmålvakten, Joacim Eriksson. 1-2 på resultattavlan och matchen levde i allra högsta grad inför sista perioden.

Byter plats i tabelltoppen

Där var det dock Växjö som skulle döda matchen i tredje perioden. Efter mål av både Olli Palola och Calle Rosén igen kunde Växjö inkassera tre nya poäng vilket gör att Växjö går om Brynäs i tabellen med två poäng i marginal. Brynäs har däremot en match mindre spelad.

Brynäs IF – Växjö Lakers HC 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)
0-1 (11:27) Calle Rosén (Philip Holm, Toumas Kiiskinen)
0-2 (20:52) Robert Rosén (Linus Fröberg, Cory Murphy), spel fem mot fyra
1-2 (25:39) Pathrik Westerholm (Ponthus Westerholm)
1-3 (43:35) Olli Palola (Dennis Everberg, Emil Pettersson)
1-4 (49:02) Calle Rosén (Toumas Kiiskinen, Dennis Everberg)
Skott: 23-32 (6-10, 7-11, 10-11)
Tekningar: 30-28 (12-8, 8-9, 10-11)