Thörnberg matchhjälte för HV71

Två formstarka lag drabbades samman i Kinnarps Arena där hemmalaget knep två poäng efter straffläggning. Martin Thörnberg blev matchhjälte med sin avgörande straff i den femte straffomgången.

Matchen började i ett ganska högt tempo där inget av lagen hade något direkt övertag. Det var mer eller mindre ett ställningskrig tills dess att hemmalaget kunde ta ledningen via en blixtsnabb spelvändning. Kevin Stenlund serverades en drömmacka som han själv beskrev passen från Tedenby. Fri med Mikael Tellqvist var han kylig och satte pucken mellan benen. HV kändes för övrigt starkare efter ledningsmålet och fick till några långa anfall utan att få någon utdelning.

I intervju med Cmore sade Kevin Stenlund i HV att han var nöjd med lagets prestation i första perioden. Han tyckte att spelvändningarna var bra och att laget fick till långa anfall.

Domarna i fokus i den andra perioden

Matchen svängde lite fram och tillbaka innan HV fick chansen i powerplay. Den fina Djurgårdssviten på sju raka matcher utan insläppt mål i boxplay såg ut att brytas när Martin Thörnberg sprätte upp pucken i krysset. Målet dömdes dock bort med bedömningen att Simon Önerud stört i målgården.

Hemmafansen och hemmalaget var inte alls nöjda med bedömningen. Stämningen i arenan blev inte direkt bättre när Djurgården kvitterade strax efteråt i samma numerära överläge för HV. En HV-spelare gjordes ned, domaren friade och Djurgården kontrade in 1-1 i boxplay. Målskytt Linus Johansson. Var fansen uppretade innan, var de nu galna på domaren.

Martin Thörnberg var märkbart frustrerad över de båda situationerna i sin intervju med Cmore under periodvilan. Han tyckte det var typiskt att hans mål blir bortdömt nu när han är i en svacka i målskyttet.

Matchen avgjordes på straffar

Ett par chanser för båda lagen skapades under den tredje perioden. Närmast mål var Djurgården som hade en puck inne i slutet av perioden. Målet dömdes dock bort av samma anledning som vid HV:s bortdömda 2-0 mål. Matchen gick istället till straffläggning när inget av lagen lyckades avgöra matchen under förlängningen. Båda lagen bjöd på tama straffar innan en revanschsugen Thörnberg stänkte dit den matchavgörande straffen.

Två poäng till HV71 och ett poäng till Djurgården. Robert Ohlsson var uppenbart missnöjd i intervjun med Cmore efter matchen. han var inte nöjd med spelet laget visade upp men tyckte att kampen var bra. Han var besviken över att det inte blev en vinst då laget är i behov av att plocka fler än ett poäng i matcherna för att kunna klättra i tabellen. Ohlsson var precis som Thörnberg inne på att det är mesigt att döma bort de två målen som blev bortdömda ikväll. Båda är inne på att det är bättre att fria än att fälla i båda situationerna för att skapa mer intressanta matcher.

HV71 – Djurgården 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)
1-0 (11.24) Kevin Stenlund (Mattias Tedenby, Kristofer Berglund)
1-1 (26.56) Linus Johansson (Ville Varakas), spel fyra mot fem
2-1 (65.00) Martin Thörnberg, avgörande straff
Skott: 29 – 34 (10-7, 8-10, 8-13, 2-4, 1-0)
Skott utanför: 18-9
Tekningar: 29-35
Tacklingar: 14-13