Tedenby avgjorde årets sista E4-derby

Hv71 vann efter förlängning med 1-0 borta mot Linköping i årets sista E4-derby. Mattias Tedenby blev matchhjälte då han med matchens ända mål spräckte matchnollan med en minut kvar av övertidsperioden.

Det var en match med en extra bra inramning. 7946 personer tog sig till SAAB Arena för säsongens sista omgång i SHL. Matchen började med mycket spel fram och tillbaka.  Broc Little fick tidigt i den första perioden ett bra läge att ge sitt LHC ledningen då han kom fri med Linus Söderström, men lyckades inte sätta pucken i mål. Kort efter det fick Sebastian Karlsson i LHC ett skott i ribban.

Hårt spel i den andra perioden

I den andra perioden var det gästerna som fick ett friläge. Anton Bengtsson kom fri med Marcus Högberg, men Högberg gjorde en snygg räddning och det stod fortfarande 0-0. Det smällde även rejält i sargen i den andra perioden, då båda lagen fick ge och ta några rejäla bröstvärmare. Garett Roe i LHC fick två hårda tacklingar i slutet av perioden av HV71:s Anton Bengtsson och Lawrence Pilut, något som hemmalagets fans reagerade starkt på.

Little och Roe höjde tempot i den tredje perioden

Linköping var nära att ta ledningen flera gånger i den tredje perioden. Bros Little och Garett Roe hade ett bra samarbete med varandra i mitten av perioden och Little var nära att slå in en retur från just Roe. Transitlanterna skapade flera lägen i den tredje perioden och gästerna fick jobba hårt för att se till att Linköpingsduon inte gjorde mål.

Tedenby matchhjälte i sudden

Matchen gick till förlängning där Hv71 drog det längsta strået. Mattias Tedenby avgjorde matchen med en minut kvar av förlängningsperioden. Tedenby plockade upp en lös puck i slottet och placerade pucken i nättaket bakom Marcus Högberg. HV71:s placering i tabellen blev efter kvällens omgång oförändrat och smålänningarna ligger kvar på en fjärdeplats. Linköping ramlar dock ner en placering i tabellen och ligger nu nia.

Matchfakta: Linköpings HC – HV71 0-1 e.fl (0-0,0-0,0-0,0-1)

1-0 63:55 Mattias Tedenby (Erik Christensen)

Skott: 24-36

Räddningar: 35-24

Utvisningar: 4×2-1×2

Domare: Mikael Sjöqvist, Wolmer Edqvist

Linjemän: Daniel Persson, Andreas Malmqvist