Supertalangen blev stor matchhjälte mot FBK

Lias Andersson stod för en suverän återkomst när han klev fram och prickade två mål i kvällens 3-1 vinst hemma i Kinnarps Arena mot Färjestad.

Jag spelar med bra kedjekamrater och tar för mig mer i år, säger Lias till C More.

Fjärdeplacerade Färjestad gästade ikväll HV71 som gick ut och tog tag i taktpinnen från start. Hemmalaget inledde piggt och etablerade tidigt ett tryck mot Lars Haugen i bortalaget. Färjestad är alltid ett par skär efter HV71 som kommer samlat in i anfallszon och skapar chanser.

Efter elva minuters spel tar även hemmalaget ledningen välförtjänt genom unge Lias Andersson. Talangen trycker sig in mot FBK-kassen på förstastolpen och sätter sin egen retur, allt efter en fin passning från Kevin Stenlund.

Även i den andra perioden är det Jönköpingslaget som kommer ut starkast. Mittperioden präglas hårt av utvisningar där framförallt FBK får försvara sig i två numerära överlägen, varav ett var spel fyra mot tre.

Efter halva perioden när matchen börjat vaggats in i ett sömnigare tempo klev Mattias Tedenby fram och satte snyggt 2-0 i Haugens bortre kryss. Johan Lindboms mannar gick in till sista pausvilan med en tvåmålsledning.

I den sista akten får värmlänningarna inleda med spel i numerärt överläge. Ett perfekt tillfälle att ta sig in i matchen, men som man dock inte utnyttjar. HV71 är fortsatt det laget som styr och ställer i matchen. Kedjan med Erik Christensen, Teemu Laine och Mattias Tedenby skapar bra chanser åt sitt lag.

Sju minuter in i sista perioden punkterar Lias Andersson matchen med sitt andra mål för kvällen. Färjestad lyckas till slut få in ett tröstmål genom Linus Persson, i spel med en man mindre. Färjestad pressar även på i slutet för ytterligare ett reduceringsmål, men kommer aldrig riktigt när HV71 som går segrande med tre poäng.