Storbråk mellan Skellefteå och Djurgården

Det var en i raden av back to back-matcher den här helgen. Den gjorde ingen besviken när det kommer till känslor. Storbråk och massvis med känslor i två välspelade matcher.

Djurgården visade styrka

Under gårdagen började känslorna svalla mellan dom två lagen. Djurgården drog längsta strået målmässigt med 2-1, och förutsättningarna inför dagens kvällsmatch var fina. Det skulle visa sig bli ännu bättre dessutom då gruffen och bråken fortsatte, speciellt i första och andra perioden. Rene Bourque var i strålkastarljuset en hel del med tufft spel mot Skellefteås spelare som var frustrerade.

Storbråk vid slutsignalen

I slutet av andra perioden så hade Djurgården fem mot fyra med 30 sekunder kvar. Då drog Marcus Davidsson på sig en tvåa för tripping, men det skulle inte sluta där. När slutsignalen ljöd så blev det rejält tumult och alla spelare hoppade in på isen och började bråka. Axel Jonsson-Fjällby blev målskytt i numerärt underläge och matchvinnare med det och kommenterade till C More i periodpausen kring bråket.

— Det är känslor. Det är två lag som vill vinna, då blir det lite gruff.

Matchen vann Djurgården till slut med 2-1 efter stor press från Skellefteå i sista perioden. Bland annat sköt Joakim Lindström hela 11 skott på mål under matchen, men Djurgårdens målvakt för dagen Joacim Eriksson var omutlig i målet. Med segern så befäster Djurgården sin tredjeplats i serien.