Stefan Steen nollade HV71

Ett formstarkt Färjestad tog ikväll emot HV71 som vunnit fem matcher i rad och säkrat en slutspelsplats. Färjestads målvaktspar Stefan Steen och Lars Haugen har tillsammans inte släppt in ett mål på fyra av Färjestads fem senaste matcher.

Första delen av matchen svängde fram och tillbaka och bestod av mycket felpassningar i båda lagen. HV71 drog på sig två stycken utvisningar den ena för hög klubba vilket tränare Johan Lindbom inte var helt nöjd med. En förstaperiod med mycket fart och tempo.

-Det går fort därute, det är mycket spelvändningar och en ganska rolig match att titta på skulle jag tro”, säger Färjestads Gustaf Thorell till C More.

Mer Färjestad i andra

Färjestad var det hetare laget i andraperioden och var också det laget som rättvist tog ledningen. Gustaf Thorell petade in returen som Fredrik Pettersson-Wentzel släppte på Alexander Johanssons skott. Färjestad hade flertalet skott på mål men Wentzel i HV-målet stod för flertalet kvalificerade räddningar och höll HV71 kvar i matchen. Christoffer Persson i HV71 slog i en tacklingsituation huvudet i sargen så illa att han inte kom till spel igen.

-Lite bättre än i första. Vi går in mer i närkamperna och tar pucken till mål mer. Det märks att det är omgång 50 och viktiga poäng att spela om”, säger Färjestads Alexander Johansson i C More.
Steen höll sin tredje raka nolla
HV71 hittade aldrig riktigt rätt i tredje perioden och hade svårt att komma till avslut. Stefan Steen fick hålla sin tredje nolla i rad och var en stark bidragande orsak till att HV71 segersvit på 5 matcher bröts. Matchen slutar 1-0 till Färjestad BK.
-Jag tycker att Färjestad var hetare över 60 minuter och vi ger dem en enkel resa. Vi har inte blåställen på oss idag helt enkelt”, säger HV71:s tränare Johan Lindblom i C More.

Färjestad BK – HV71 1–0 (0–0, 1–0, 0–0)