Solklar HV-seger i match tre

Efter att Malmö vunnit match två mellan lagen i sudden var matchserien nu tillbaka i Jönköping. Det resulterade i tredje hemmasegern på tre matcher.

Det var hemmalaget HV71 som tog kommando direkt målmässigt. Efter att Malmö ändå haft ett visst spelövertag och lite vassare chanser kom 1–0-målet. Unge Lias Andersson håller i pucken i en spelvändning, rundar kassen och lägger in pucken i öppen kasse efter 13 minuters spel. Man slog inte av på takten där. En och en halv minut senare satte Erik Christensen 2–0 en riktig projektil bakom Christopher Nilstorp. Fördel HV inför andra alltså.

HV utökar och Malmö reducerar

Båda lagen fick chansen i numerärt överläge i andra perioden och HV två gånger om. Det gav utdelning. Med precis halva matchen spelad satte Filip Sandberg 3–0 till hemmalaget. Klar ledning HV men Malmö skulle reducera med fem sekunder kvar av perioden. Målskytt, Fredrik Händemark efter videogranskning.

Femetta och matchstraff

Med några måls marginal till fördel för HV71 så skulle även 4–1 komma. Filip Sandberg blev tvåmålsskytt åtta minuter in i period nummer tre. Sedan tog det bara två minuter innan Oskar Sundh matchens sista mål till 5–1 för hemmalaget. Sedan tog det bara sekunder innan Stefan Wargh sätter in en tackling som renderar i en ”Game misconduct” för tackling mot huvudet. Resultatet stod sig matchen ut och det står alltså 2–1 i matcher till HV71.

HV71 – IF Malmö Redhawks 5–1 (2–0, 1–1, 2–0)
1–0 (13.04) Lias Andersson (Martin Thörnberg, Christoffer Persson)
2–0 (15.30) Erik Christensen (Dylan Reese, Pär Arlbrandt)
3–0 (30.27) Filip Sandberg (Ted Brithén, Adam Almqvist)
3–1 (39.55) Fredrik Händemark (Jens Olsson, Noah Welch)
4–1 (48.17) Filip Sandberg (Mattias Tedenby, Andreas Borgman)
5–1 (50.12) Oscar Sundh (Ted Brithén)
Skott: 33-28 (4–5, 12–10, 17–13)