Slutspelsgrinigt när Frölunda besegrade Malmö

Under tisdagskvällen tog Malmö Redhawks emot Frölunda Indians och på isen var det som om det var SM-slutspel.

Ikväll möttes dem igen. Malmö mot Frölunda. Lagen som i en het kvartsfinalserie gjorde upp om en semifinalplats den senaste säsongen. Och visst fanns känslorna kvar.

Stundtals väldigt underhållande anfallsspel

Den första perioden bjöd stundtals på väldigt underhållande anfallsspel. Båda lagen skapade målchanser men kvällens målvakter, Christopher Nihlstorp och Johan Gustafsson, stod för fina räddningar. Inledningsperiodens enda mål gjordes med tre minuter kvar. Målet gjordes av Lars Bryggman som friställd framför Frölundas målbur kunde slå in en retur från Johan Gustafsson, som strax innan räddat ett slagskott från blålinjen av Carl-Johan Lerby.

Anmärkningsvärt från första perioden är att Malmös Kim Rosdahl fick se sin klubba flyga upp på läktaren efter en närkamp vid Frölundabåset. Lyckligtvis fångades klubban stiligt av publiken och ingen såg ut att komma till skada.

Malmös utvisningar låg till grund för Frölundas seger

Den andra perioden skiljde sig inte mycket från den första perioden. Känslorna var kvar och frågan är om de inte var ännu starkare. Båda lagen fortsatte att rada upp målchanser och efter femton minuters spel kvitterade Frölunda genom Jonathan Sigalet som snyggt placerade in pucken i mål efter en kampsituation bakom Malmömålburen där bortalaget var starkare och lyckades få in pucken framför Nihlstorp.

Malmös Nichlas Hardt drog på sig en 2+2-utvisning för hög klubba i slutet av mittenperioden och detta tog gästerna från Göteborg vara på. När det återstod 02:23 på matchklockan såg lagkaptenen Joel Lundqvist till skjuta in ledningsmålet för sitt Frölunda. Malmö ådrog sig fyra stycken tvåminutersutvisningar under den andra perioden. Detta låg till grund för gästernas vändning.

Malmö försökte men kom inte i kapp

Tidigt i tredje perioden fick Malmö powerplay men endast tolv sekunder in i det numerära överläget var det dags för ny Malmöutvisning och man gick miste om sitt powerplay. Malmö försökte att komma i kapp och med två minuter kvar av perioden tog Malmöledningen med Peter Andersson i spetsen timeout för att ge sina spelare instruktioner. Man plockare även Nihlstorp och spelade sex mot fem men Frölunda lyckades att hålla undan och vann kvällens heta match med 1-2.

Många och mycket känslor

Matchen bjöd på heta känslor emellan lagen, precis som många förväntat sig efter kvartsfinalserien förra säsongen där Malmö slog ut Frölunda. Det var inte många avblåsningar utan irration mellan lagen. Det är något extra känslomässigt mellan lagen, det märks. Båda lagkaptenerna, Fredrik Händemark och Joel Lundqvist, var ständigt i dialog med domarna.