Skottet skapade tumult i andra matchen

Det bäddades för en tuff match i Norrland när Skellefteå AIK tog emot Frölunda efter fredags kamp lagen emellan där Frölunda vann tillslut med 3-0.

Det började redan efter 14 sekunder när Joel Lundqvist hittade rätt med pucken bakom Joni Ortio i vad som skulle bli en stökig match. Redan under första perioden hade tre hetare dueller renderat i utvisningar för bägge lagen, bortaledning efter 20 minuter.

Efter nästan 33 minuters spel kom ett hemmajubel. Axel Holmström gjorde slutspelets första mål för Skellefteå när Bud Holloway spelade fram honom i power play. Kort därefter blev det även 2-1 för hemmalaget.

Poängkungen bakom tumult

Skellefteå ville inte dra ut på det mer än nödvändigt. Tredje målet för hemmalaget kom efter lite mer än tre minuter i sista akten genom Jesper Olofsson. Det definitiva avgörandet stod grundseriens poängkung Joakim Lindström för med ett snärtigt skott till 4-1 och ett måljubel framför Frölundamålvakten Johan Gustafsson skapade en hetsig situation med tre utvisningar vardera.

I och med segern kvitterade Skellefteå i matchserien till 1-1 i matcher.