Malmö utjämnar efter suddendrama

HV71 vann match ett ganska klart. Ikväll var det dags för Malmö att kvittera till 1–1 i semifinalserien mellan lagen efter ett förlängningsdrama.

Efter att Jönköpingslaget vunnit match nummer ett tog man även ledningen ikväll. Unge Kevin Stenlund satte 0–1-målet i Malmö Arena efter knappt fem minuters spel. Bortalaget kunde ha kopplat greppet där men det skulle komma en kvittering. Nästan exakt tio minuter senare klev en annan ung talang fram. Malmös Carl-Johan Lerby kvitterade till 1–1, som sedan blev ställningen efter första perioden.

Lagen följs åt

Den andra perioden blev mållös trots varsin chans i numerärt överläge. Dock tvingades HV71’s Anton Bengtsson kliva av isen efter en situation med Malmös Nichlas Hardt. Hardt fortsatte att spela. Bortalaget hade även ett sjukt skottövertag. Hela 2–17 i skott i andra perioden men fortsatt 1–1 inför tredje.

I den tredje perioden fick sedan Malmö dubbla chanser i powerplay. Det gav till slut utdelning. Robin Alvarez satte ledningsmålet till 2–1 efter lite mer än halva perioden. Glädjen skulle dock bli kortvarig. Det tog 2.20 efter ledningsmålet innan HV kunde kvittera. Det var Oscar Sundh som frälste gästerna några minuter kvar att spela.

Dansken avgör för Malmö

Matchen gick alltså till förlängning. Mitt under en mindre uppgörelse mellan Noah Welch och Christoffer Persson i mittzon så avgjorde Malmö matchen. Det var dansken Nichlas Hardt som fortsatte på den inslagna vägen, med fin form, och avgjorde matchen. Han styrde in Rhett Rakhshanis skott 12.28 in i förlängningen.

IF Malmö Redhawks – HV71 3–2 (1–1, 0–0, 1–1, 1–0)
0–1 (04.49) Kevin Stenlund (Kristofer Berglund, Chris Abbott)
1–1 (14.41) Carl-Johan Lerby (Ilari Filppula, Jens Olsson)
2–1 (51.26) Robin Alvarez (Fredrik Händemark, Ilari Filppula)
2–2 (53.45) Oscar Sundh (Pär Arlbrandt)
3–2 (72.28) Nichlas Hardt (Rhett Rakhshani, Nils Andersson)
Skott: 32–41 (11–8, 2–17, 10–9, 9–7)
Utvisningar MIF: 4X2 HV: 7×2