EFTER PUBLIKFIASKOT: Tung förlust för Luleå

Den första Play-In matchen mellan Luleå – Brynäs var på väg mot förlängning när Jusso Ikonen med 38 sekunder kvar satte 3-2 målet. Därmed fixade han matchboll till Gävlelaget.

Det var en rörig förstaperiod med mycket utvisningar för Luleå. Som slutade 1-1. Halvvägs in i perioden gav Kevin Clark gästerna ledningen. Drygt en minut senare kvitterade Luleå genom en styrning från Johan Harju på Daniel Sondell tunga skott. inför de 4123 personerna i publiken. En publiksiffra som innebar 800 personer färre en publiksnittet Luleå haft i grundserien.

Tight andraperiod

Matchen var sig lik i den andraperioden och var ganska chansfattig till en början. Efter sex minuter skulle Brynäs ta tillbaka ledningen genom den inte alltför vane målskytten Johan Alcén. Johan Harju skulle dock återigen kvittera när han i slutet av den andra perioden petade in returen på Brendan Mikkelsons skott.

Luleå tryckte på i den tredje perioden och drog ifrån i skottstatistiken. Känslan var också att Luleå när de fick ett spel i numerärt överläge med tre och en halv minut kvar skulle lyckas avgöra matchen. istället gjorde de nog sitt sämsta Powerplay i matchen när det gällde som mest. Tre minuter senare alltså med 38 sekunder kvar av matchen skulle sedan Jusso Ikonen avgöra matchen i en väldigt tilltrasslad situation.

• Vi är inte tillräckligt med från början av matchen och får aldrig egentligen till vårt eget spel under matchen. Vi måste få till vårt eget spel i Gävle på onsdag om vi ska ge oss själva chansen, säger Luleås tränare Tomas ”Bulan” Berglund efter 3-2 förlusten mot Brynäs.