SLUTSPEL 2019: Skellefteå höll kvartsfinalserien vid liv

Skellefteå vann på Hovet och höll kvartsfinalserien vid liv. Mål i både powerplay och boxplay ledde laget till seger. Nu väntar match sex uppe i Skellefteå på tisdag.

Skellefteå behövde vinna för att hålla kvartsfinalserien vid liv. En hunger och revanschlust syntes tidigt hos bortalaget som inledde matchen på ett bra sätt. Man satte hög press från början och spenderade mycket tid i offensiv zon.

Det tog drygt halva första perioden innan hemmalaget vaknade till liv. Man skapade några chanser utan att direkt störa Mantas Armalis i bortamålet.

Femte matchen lagen emellan och det märktes på spelarna. Gruff och heta känslor i slutet av den första perioden resulterade i ett gäng utvisningar för båda lagen.

Efter den första period, där Skellefteå inledde bättre, var ställningen 0-0. Det märktes på västerbottningarna att det var vinna eller försvinna som gällde. Ett trögstartat Djurgården avslutade perioden bättre än man inledde den.

Special teams ledde vägen

Den frenesi och intensitet som bortalaget inledde den första perioden med saknades i inledningen av den andra. Djurgården tog tidigt tag i taktpinnen och var det spelförande laget under första halvan av mitt perioden.

Inledningen av den andra perioden var ganska chansfattig och varken Adam Reideborn eller Mantas Armalis ställdes på några större prov.

Skellefteås powerplay har varit bra under hela kvartsfinalserien. Även idag fick man utdelning efter att Joakim Lindström hittat rätt. Sett till matchbilden, var det inte helt rättvist med en bortaledning, men i hockey handlar det om att göra mål.

Bortalaget ryckte upp sig efter sitt powerplay och tog tag i spelet. Djurgården såg återigen lite ängsliga ut och hade svårt att hitta rätt i anfallsspelet.

Västerbottningarna gick ifrån till 2–0, efter mål i boxplay, innan perioden var slut. En välförtjänt ledning efter att man tagit över matchen efter sitt powerplay.

Inför den tredje perioden levde kvartsfinalserien i högsta grad.

Joakim Lindström matchhjälte

Skellefteå inledde perioden i powerplay och likt den andra perioden gjorde Joakim Lindström mål. Djurgårdens reducering kom några minuter senare efter att laget släppt handbromsen. Med vittring på västerbottningarna satsade hemmalaget full fart framåt.

Stockholmarna pressade på och skapade mängder med lägen. Skellefteå hade svårt att komma ur pressen och fick kriga för att behålla sin ledning. Djurgården kämpade på för att få in ännu en reducering men Mantas Armalis höll tätt.

För bortalaget gällde det bara att bevaka ledningen och stänga ner Djurgården. Något man lyckades bra med. En stabil defensiv och ett sylvasst powerplay, där Joakim Lindström gjorde två mål och blev matchhjälte, ledde Skellefteå till 3-2 segern.

Nu väntar match sex i Skellefteå. Återigen är det vinna eller försvinna som gäller för Skellefteå.