SLUTSPEL 2019: Djurgården vann – utan att övertyga

Djurgården vann den tredje matchen i kvartsfinalserien mot Skellefteå. Skellefteå var det bättre laget men stockholmarna var laget som gjorde målen.

De inledande två matcherna i denna kvartsfinalserie har bjudit på två bortasegrar. En trend som bröts i och med att Djurgården vann med 3-1.

Vi bjöds på en första period med många ansikten. Inledningsvis en jämn period, med chanser åt båda hållen. Sedan fick Skellefteå powerplay. Där gjorde man som man gjort i både match ett och två, mål. Denna gång genom Albin Eriksson, som med två sekunder kvar av det numerära överläget kom fri och satte pucken i nät.

Efter det tog Skellefteå över matchen. Man satte hög press och man skapade flera kontringsmöjligheter utan att göra mål. Djurgården såg stundtals vilsna ut och slarvade gång på gång i egen zon.

Men sen hände något, hemmalaget vaknade till liv och tog tillbaka kommandot i matchen. Fler längre anfall, bättre passningsspel och två mål inom loppen av några minuter gav stockholmarna ledningen med 2-1 efter 20 minuter.

Skellefteå var det bättre laget

En bra öppning av mittenakten från bortalaget. Större delen av de första tio minuterna spelades i Djurgårdens defensiva zon. Skellefteås tryck resulterade i ett powerplay som man inte lyckades utnyttja. Efter det fortsatte man trycka ner Djurgården och man skapade flera lägen.

Det tempo och den energi som Djurgården spelade med under slutet av den första perioden syntes inte alls till i den andra. Man fastnade gång på gång i uppspelet och känslan var att Skellefteå hade full kontroll på tillställningen.

Vad hände med Djurgården?

Skellefteå gjorde en bra period och man var det klart bättre laget. Men man lyckades inte få in pucken. Effektiviteten och det där lilla extra som krävs för att göra mål saknades i bortalaget.

Under andra perioden såg Skellefteå ut som ett slutspelslag, det gjorde inte Djurgården.

En klar uppryckning

Djurgården ryckte upp sig bitvis under inledningen av den tredje perioden. Men man hade fortfarande svårt att få ordning på sitt passningsspel som varit slarvigt under stora delar av matchen.

SAIK, som dominerade den andra perioden kom ut med samma intensitet men den avtog efter en stund. Västerbottningarna fortsatte att pressa högt, utan att skapa riktigt farliga lägen.

När kvitteringen uteblev tog stockholmarna tillbaka taktpinnen och man spenderade mer tid i offensiv zon. Emil Bemström prickade ribban, periodens klart bästa chans.

Efter periodens powerbreak böljade spelet fram och tillbaka. Lägen skapades åt båda hållen, men målvakterna fortsatte att hålla tätt.

Spiken i kistan kom med tre minuter kvar när Djurgårdens Dennis Svensson satte 3-1 målet.

Skellefteå gjorde en bra bortamatch men effektiviteten saknades denna kväll. Djurgården fick tacka Adam Reideborn, som storspelade i målet, för segern.