SLUTSPEL 2019: Bra försvarsspel gav segern

Rond ett mellan Djurgården och Skellefteå slutade med seger för Västerbottningarna med två mål mot noll. Det var främst Skellefteås försvarsspel som bäddade för segern på Hovet.

Mycket kom att handla om på Hovet i Stockholm över hur vida Djurgården inte satte sina chanser och om hur disciplinerade Skellefteå var i försvarsspelet. De gånger väl Stockholmarna kom igenom så stod Mantas Armalis i vägen. Skellefteå vann matchen med 2-0 och leder därför kvartsfinalserien med ett noll.

Rakt upp i krysset

Efter en mållös första period så fick Skellefteå powerplay efter en för de 8094 på Hovet en omdiskuterad situation. Drygt elva minuter in i mittenperioden så fick Linus Hultström sätta sig i två minuter för en tripping. Där i det efterföljande numerära överläget så hittar Oscar Möller fram till en fristående Robin Alvarez och gästerna tog ledningen. När alla sedan väntade på pausvilar så kommer Bud Holloway fri på högerkanten och drar på ett bastant slagskott rakt upp i krysset bakom en chanslös Adam Reiderborn.

Hade en puck i mål

Djurgården hade dock en puck i mål under den tredje perioden men dömdes helt korrekt bort för spark. Segern var dock hur säker som helst för SAIK och nu väntar retur i Skellefteå på måndag.