Skellefteå vann trots matchstraff – sparkade målvakten

Ett revanschsuget Malmö kom till Skellefteå för tre poäng efter förlust i förra matchen mot västerbottningarna. Hemmalaget med Oscar Möller i spetsen ville dock annorlunda och nollade Redhawks.

Matchen börjar i ett högt tempo och båda lagen får ett par chanser utan att sätta dem. Efter drygt halva perioden är det bortalaget som tar över spelbilden och Andreas Thuresson får en het målchans från slottet. Malmö lyckas dock inte överlista Joni Ortio i målet. Istället är det Oscar Möller som ger hemmalaget ledningen, fyra minuter från slutet med sitt åttonde mål för säsongen.

Stekheta Oscar Möller

Ungefär sex minuter in i mittakten är Skellefteå nära att öka på ledningen och videogranskning får avgöra om Oscar Möller är tvåmålsskytt. Domarna dömer inget mål eftersom de anser att Pontus Petterström slår pucken ur målvkatens plockhandske, och det är fortfarande 1-0.

Känslorna fortsätter att blåsa upp mellan lagen och det blir flera utvisningar under den stökiga perioden, varav en matchstraff. Den är det Pär Lindholm i Skellefteå som gör sig skylldig till efter att han åkt ut för ”Kicking a player”.

I den sista perioden tar det inte mer än tre minuter innan Skellefteås talang Linus Lindström, född 1998 gör 2-0. Hemmalaget får vind i seglen och fortsätter vara det spelförande laget i matchen. Då passar även den stekheta Oscar Möller på att ta revansch och gör sitt andra mål för kvällen till 3-0 med åtta minuter kvar att spela.

Malmö gjorde en sista kraftansträngning i slutet, men som inte resulterade i något mål och matchen slutar med 3-0.

Skellefteå AIK – Malmö Redhawks 1 – 0 (1-0, 0-0, 0-0)
1-0 (16.22) Oscar Möller (Joakim Lindström, Andrew Calof)
2-0 (43.44) Linus Lindström (Andrew Calof, Joakim Lindström)
3-0 (51.38) Oscar Möller (Joakim Lindström, Marcus Pettersson), spel fem mot fyra
Skott: 25 – 31 (5-12, 9-9, 11-10)
Skott utanför: 20 – 18
Tekningar: 34 – 26
Tacklingar: 8 – 10
Domare: Mikael Andersson, Linus Öhlund
Linjemän: Johannes Käck, Jan Sandström