Skellefteå tog fjärde raka när Karlskrona besegrades

Skellefteå hade ledningen med 2-0, men Karlskrona fortsatte att kämpa och såg till att det stod 2-2 inför tredje. Väl i tredje avgjorde Joakim Lindström och såg till att Skellefteå vann.

Karlskrona drog på sig en utvisning efter knappt fyra minuters spel, vilket snabbt skulle visa sig bli ödesdigert. Det tog inte ens en halv minut innan 1-0 satt i bortalagets mål då Pär Lindholm kunde raka in pucken. Sex minuter senare kom nästa mål för Skellefteå och hemmalaget hade satt sig i en mycket bra sits. Karlskrona gav inte upp utan reducerade till 2-1 genom Alexander Viklund. Bortalaget hade även chansen att kvittera i periodens slutskede, men det numerära överläget resulterade inte i något.

Det skedde inte mycket i andra periodens inledning. Skellefteå hade ett powerplay, men förutom det var det många minuter utan större action. Tolv minuter in ändrades dock matchbilden då Karlskrona lade in en puck mot mål. Pucken studsade via Jimmy Anderssons bröst och in, och därmed var det kvitterat. Båda lagen hade också varsitt powerplay innan periodens slut, men 2-2 stod sig.

Poängkungen avgjorde

Stora delar av tredje perioden var jämn utan att något lag körde över det andra. Med åtta minuter kvar, i ett powerplay, kunde Skellefteå ta tillbaka ledningen. Poängkungen Joakim Lindström sköt ett rappt skott som Johannes Jönsson inte hade en chans på. Karlskrona forcerade på slutet då man spelade 6 mot 5. Det räckte inte, utan tre poäng gick till Skellefteå.

Skellefteå – Karlskrona 3-2 (2-1, 0-1, 1-0)
1-0 (04:05) Pär Lindholm (Bud Holloway, Joakim Lindström), spel fem mot fyra
2-0 (10:03) Marcus Pettersson (Pontus Petterström, Jimmie Ericsson)
2-1 (12:48) Alexander Viklund (Henrik Nilsson, John Henrion)
2-2 (32:07) Jimmy Andersson (Niklas Arell, Morten Madsen)
3-2 (51:50) Joakim Lindström (Sebastian Aho, Pär Lindholm)
Skott: 31-22
Skott utanför: 10-8