Skellefteå bröt förlusttrenden – vann mot jumbon

Kvällens match mellan Skellefteå och Leksand var spelmässigt relativt jämn, men där tillslut hemmalaget kunde ta alla tre poängen efter ett slutresultat som skrevs till 4-1.

Matchen inleddes med ett krampaktigt Skellefteå mot ett övermodigt Leksand och där hemmalaget på ett tursamt sätt på en Leksandsrensning fick pucken i målet genom Linus Lindström som därmed gjorde sitt första mål i SHL. Kort därefter, lite från ingen stans, klämde Leksands Johan Porsberger till med ett skott i innersidan av ribban innan Skellefteå hittade in med 2-0 genom backen Sebastian Aho.

Leksand kom ut starkare i andra och Sondre Olden kunde hitta in med 2-1 målet efter dryga två minuter. Innan perioden var över hittade Adam Pettersson lagkompisen Emil Pettersson med en briljant passning in framför mål och 3-1-pucken letade sig in bakom Atte Engren.

Tredjeperioden gick i relativt långsamt tempo och en farlig incident framför Leksandsmålet tvingade bortalaget till ett målvaktsbyte efter att Engren lämnat med en befarad sårskadad. Därefter fick juniorer Jonas Arntzen fick hoppa in, men redan på första skottet mot norsken hittade Skellefteås Oscar Möller nätmaskorna. Matchen slutade 4-1.

Färjestad BK – Frölunda HC 3-4 (1-0, 2-3, 0-0, 0-1)
1-0 (10:07) Linus Lindström
2-0 (18:02) Sebastian Aho (Joakim Lindström, Jimmie Ericsson), spel fem mot fyra
2-1 (22:12) Sondre Olden
3-1 (34:31) Emil Pettersson (Adam Pettersson, Henrik Hetta)
4-1 (56:19) Oscar Möller (Joakim Lindström)
Skott: 39-24 (13-8, 13-8, 13-8)
Utvisningar FBK: 1×2 FHC: 2×2
Domare: Andreas Harnebring, Morgan Johansson
Linjemän: Johannes Käck, Emil Yletyinen
Publik: 4 085