SHL: En period räckte för HV 7-1

Smålandsderbyt mellan HV 71 och IK Oskarshamn blev varken spännande eller intressant. Efter en period ledde hemmalaget med hela 6-0.

Nykomlingarna från kuststaden Oskarshamn har haft en minst sagt svajig säsong så här långt. Segrar mot Leksand, Djurgården, Linköping och Rögle har följts upp med förluster mot bland annat jumbon Växjö. Det riktiga bottennappet kom borta mot Färjestad 0-12. Ikväll såg det ut i det tredje Smålandsderbyt att bli ett nytt bottennapp. Efter den första perioden stod det hela 6-0 till Jönköpingslaget. Oskarshamn repade sig dock och höll siffrorna nere. Matchen slutade 7-1 till HV 71 favör.

Uppe i Gävle fick ”krislaget” Brynäs med sig en meriterande trepoängare hemma mot serieledande Frölunda efter att Emil Molin satt 3-1 i tom kasse. Brynäs kliver därmed om just Oskarshamn och upp på en tionde plats i tabellen.

Tog andra raka segern

Leksand tog sin andra raka seger efter att ha brutit en dyster lång svit på nio raka förluster senast. Under lördagseftermiddagen slog dalmasarna Malmö med 4-1 i Skåne. Nu får ifrågasatta tränaren Roger Melin och Leksand lite andrum under landslagsuppehållet.

Det andra Skånelaget Rögle förlorade visserligen sin match mot Linköping men gick ändå upp i serieledning efter 2-3 hemma efter förlängning. Stor hjälte i ”Cluben” blev Henrik Törnqvist när han slog in avgörande målet 1:35 in i förlängningen.

Under lördagskvällen tar Färjestad emot Djurgården, Skellefteå Örebro och jumbon Växjö tar sig an Luleå.