Serieledarna Frölunda ångar på – tolv poäng till godo

Örebro med sin nya tränare Niklas Lundblad fick inget fredagsmys ikväll. Serieledarna Frölunda blev övermäktiga och plockade hem samtliga tre poäng.

Ett skakigt Örebro med tränarbyte och halvt kaos i organisationen tog under fredagen emot Frölunda hemma. Hemmalaget med sin nya huvudtränare, Niklas Sundblad, öppnade piggt och tog efter halva perioden spelad, också ledningen. Det gjorde man tack vare högerskytten Daniel Viksten.

Serieledarna fick måla

Örebro stod för en mycket bra första period och visade stor vilja och arbetskapacitet. I den andra perioden var det ett Frölunda som kom ut hetare och med en tydligare närvaro på planen än i första. Efter drygt tio minuters spel presenterade sig också Robin Figren för örebropubliken med sitt kvitteringsmål till 1-1. Efter målet tog Frölunda över matchbilden helt och tryckte under långa stunder ner Örebro i sin egen zon. Det bäddade för ett nytt mål och serieledarna fick åter igen måla genom John Nyberg till ledning 1-2.

I den tredje perioden fortsatte Frölunda på den inslagna vägen. Nicklas Lasu som gått och blivit målskytt på senare tid, prickade också in trean halvvägs in i slutakten. Efter en pigg och fartfylld inledning från Örebro gick energin ur spelarna helt. En sista slutforcering blev därför aldrig av och Frölunda kunde enkelt spela av de sista minuterna och vinna.