Djurgården vann grinig match

Det var grinigt i Köping när Örebro ställdes mot Djurgården. Matchen vann Djurgården med 4-2 och det var en match med många utvisningar och griniga situationer.

Örebro ställdes ikväll mot Djurgården i Köpingshallen i Köping. Lagen har under tidigare matcher visat på en liknande form. Detta var Örebros femte träningsmatch och de har under de tidigare matcherna förlorat en match och vunnit tre. Djurgården har också spelat fyra träningsmatcher tidigare, vunnit två och förlorat två.

Bra inledning

Matchen mellan Örebro och Djurgården startade i ett högt tempo där Djurgården var det laget som började starkast. Men när Örebro fick chansen i ett powerplay, gjorde Tom Wadell 1-0 till Örebro kort efter att Djurgården blivit fulltagligt.

Djurgården tog kommandot

Djurgården fortsatte dock med sin höga press och i andra perioden fick de utdelning genom flera powerplay. En av matchens bästa spelare Niclas Bergfors gjorde två mål i den spelformen. En annan djurgårdare som var bra i den powerplay var David Bernhardt som gav Djurgården 1-2 i spelformen.
Örebro började andra perioden bra men var långsammare än DIF och konsekvensen blev många utvisningar i andra perioden. Bland annat blev Ondrej Vitasek utvisad för att ha armbågat en djurgårdare i ansiktet. Djurgården vann den andra perioden med 3 mål mot 0.

Fick lämna planen

Tredje perioden började på ett liknande sätt som den andra. Djurgården fortsatte med sin press och Gustav Possler gjorde 1-4 tidigt i perioden.
Det var fortsatt infekterat mellan lagen och efter en tackling av Örebros Johan Wiklander på Djurgårdens Alexander Falk, blev det slagsmål mellan Wiklander och Linus Johansson.
Det hela slutade med att Johan Wiklander fick 5 min + game och tvingades lämna planen.

Örebro sprattlade till i slutet av matchen och Marcus Weinstock reducerade till 2-4. Vid det här laget var dock matchens fokus mer på fysiskt spel än offensivt och matchen slutade tillslut 4-2 till Djurgården.

Karlskrona vann träningsmatch mot Linköping

Det spelades också en träningsmatch mellan Karlskrona och Linköping ikväll. Matchen var försvarsinriktad och det var tillslut Karlskrona som drog det längsta strået och vann matchen med 2-1.