Rögle skaffade sig matchboll efter att ha avgjort i förlängning

Under måndagskvällen var det dags för den tredje matchen mellan Rögle och BIK Karlskoga i direktkvalet mot SHL. En match som gick till förlängning där

Precis som i de två andra matcherna var det BIK Karlskoga som skulle ta ledningen. Redan efter en minut kunde backen Richard Blidstrand skjuta ett skott som smet in genom Rögle-målvakten Anders Lindbäcks benskydd innan Juliuz Persson kunde peta in pucken när den låg på mållinjen. I övrigt skapades en hel del chanser åt bägge håll, men det var bortalaget som var det bästa laget i den första perioden.

Hemmalagets kvittering dömdes bort

Inledningen av den andra perioden var lik den första och bortalaget skapade de hetaste målchanserna. Efter två minuter in i den andra perioden fick Rögle chansen i powerplay, men hemmalaget hade svårt att etablera spelet. Efter 15.56 i den andra perioden skulle hemmalaget få in pucken i mål, men efter videobedömning avvisades målet då David Åslin ansågs ha kört in i målvakten. Fortsatt ledning för bortalaget inför den tredje perioden.

Kruse storspelade på nytt

I matchens sista period tog Rögle tag i spelet och under de inledande minuterna hade bortalaget inte mycket att säga till om. Hemmalaget skapade flera heta målchanser men Emil Kruse stod för flera makalösa räddningar i Karlskoga-målet. Men med fyra minuter kvar av den tredje perioden skulle han få kapitulera efter att Alen Bibic skjutit ett skott som gick in i nätmaskorna. Därefter skapade Rögle flera heta chanser för att avgöra matchen, bland annat hade forwarden Ludvig Rensfeldt ett skott i stolpen. Men tiden rann ut och förlängning var att vänta. Skotten i perioden slutade 16-2 i hemmalagets favör.

Matchens gigant avgjorde

Redan efter 10 sekunder in i den första förlängningsperioden var Rögles, Bryan Lerg, nära att avgöra matchen efter att ha träffat stolpen. Sekunder senare åkte hemmalagets back, Cade Fairchild ut för att ha hakat en spelare. Gästerna fick chansen i powerplay, men lyckades inte ta tillvara på det numerära överläget. Minuter senare styrde Jack Connolly in pucken i mål, men även de målet dömdes bort efter videogranskning då Connollys klubba var för hög vid styrtillfället. Spelet böljade fram och tillbaka och med tre minuter kvar av den fjärde perioden kunde matchens gigant Edwin Hedberg avgöra matchen efter en mycket fin aktion. Därmed 3-0 i matcher för Ängelholmarna och nu har man hela fyra försök på sig att avgöra matchserien.

Rögle BK – BIK Karlskoga (0-1,0-0,0-0,0-0)
0-1 (01.02) Juliuz Persson (Richard Blidstrand, Simon Mattsson)
1-1 (56.39 Alen Bibic (Edwin Hedberg)
2-1 (77.37) Edwin Hedberg (Cade Fairchild)
Skott: 30-47
Utvisningar: RBK 3×2 BIK 6×2
Domare: Sören Persson, David Bergman
Linjemän: Anders Nyqvist, Rickard Nilsson