Ny storseger när Mora slog Rögle

Senast lagen möttes slutade det i seger till Moras favör med hela 5-1. Ikväll var det dags på nytt och på förhand var det ett oerhört viktigt möte med blytunga poäng på spel.

Det var återigen dags för SHL-hockey efter landslagsuppehållet. På tisdagskvällen tog jumbon Rögle emot dalalaget Mora i en minst sagt viktig match. Det var också två pigga lag vi såg i inledningen av matchen.

När Jesper Williamsson åkte ut två minuter för hooking, fick gästerna chansen i powerplay. Med endast några återstående sekunder av det numerära överläget kunde man ta ledningen efter att John Persson styrt in ett skott från Brandon Gormleys klubba. Man utökade ledningen kort därefter när Jacob Nilsson på egen hand dribblade förbi två Röglebackar innan han snyggt kunde lägga upp den i nättaket bakom en chanslös Justin Pogge. Rögle ville inte vara sämre och i numerärt överläge med dryga minuten kvar av perioden reducerade man via Sebastian Collberg, snyggt assisterad av Juhamatti Aaltonen.

Hemmalaget forcerade på för en kvittering och Alexander Younan var nära när han träffade stolproteln. Men istället åkte man på en kalldusch, när Emil Bejmo kom fri med målvakten i boxplay och pricksköt in 1-3. Slarv från Rögleförsvaret minuten innan paus innebar 1-4 på tavlan.

Mardrömsstart i den tredje perioden

Inför den tredje perioden valde Rögle att göra ett målvaktsbyte. Ut gick kanadensaren Justin Pogge och in kom Emil Kruse. Han fick en mardrömsstart. Efter 1.30 spelade i den tredje perioden pricksköt Jacob Nilsson in sitt andra mål för kvällen och 1-5 var ett faktum. Spiken i kistan kom med fyra minuter kvar när John Persson kunde göra sitt andra mål för kvällen.

Segern innebär att Mora stärker sin position i tabellen. 19 inspelade poäng på 17 matcher, tre före Karlskrona som åkte på en tung förlust under tisdagen, efter att ha tappat en tremålsledning mot Växjö.