Rögle kvitterade tre gånger om – Frölunda fick alla tre poängen

Hemmalaget Rögle var i desperat behov av poäng och kvitterade tre gånger om mot Frölunda. Trots det kunde göteborgarna åka hem med tre poäng i bagaget efter sent avgörande.

Krislaget Rögle BK tog under sena lördagskvällen emot topplaget Frölunda hemma i Lindab Arena i en mycket betydelsefull match. Till hemmalagets stora besvikelse fick gästerna en riktig smakstart på holmgången. Efter bara 55 sekunder spräckte lagkaptenen Joel Lundqvist nollan hos Anders Lindbäck på ett friläge. Frölunda hade bud på fler mål innan matchuret skulle gå upp mot 20 minuter, men Lindbäck kom upp bra vid flera tillfällen.

I mittakten kom Rögle ikapp, efter sju minuter gjorde Almen Bibic mål efter att han fångat upp sin egen retur. Men samma back gör sig även skyldig för en utvisning och Victor Olofsson är inte sen med ett nytt ledningsmål.

Den andra perioden bjuder på ännu ett kvitteringsmål efter att Rögles unga supertalang, Timothy Liljegren spelat fram David Åslin. Forwardens mål satt rakt i krysset och 2-2 stod sig in till den sista och avgörande perioden.

– Vi får inte ner puckarna där vi ska, det är slarvigt. Vi måste komma ihop mer som lag och var och en får gå till sig själv och inse att det är dags att studsa tillbaka. Analyserar Robin Figren under periodpausen till CMore.

Sent bortamål avgjorde

I den tredje perioden skulle svängdörrarna komma igång ordentligt. Succéamerikanen Casey Wellman gör ett snyggt mål i power-play när han dunkar in den via ribban. Men åter igen visar Rögle att de har fler än ett liv när Ludvig Rensfeldt vevar in pucken bakom Johan Gustafsson i Frölundakassen.

Många trodde i det läget på förlängningsspel, men Patrik Carlsson ville ha en tidig hemresa till Göteborg. 29-åringen såg till att göteborgarna fick med sig alla tre poängen på bussen hem och Frölunda fortsätter slåss med Växjö i täten.

Rögle BK – Frölunda HC 3 – 4 (0-1, 2-1, 1-2)
0-1 (00.55) Joel Lundqvist (Casey Wellman, Simon Hjalmarsson)
1-1 (27.05) Almen Bibic (Filip Karlsson, Dominik Granak)
1-2 (29.37) Victor Olofsson (Joel Lundqvist, Johan Sundström), spel fem mot fyra
2-2 (33.38) David Åslin (Timothy Liljegren, Daniel Sylwander)
2-3 (46.17) Casey Wellman (Joel Lundqvist, Victor Olofsson), spel fem mot fyra
3-3 (52.33) Ludvig Rensfeldt (Ludvig Claesson, Filip Karlsson)
3-4 (57.19) Patrik Carlsson (Kristian Vesalainen)
Skott: 27 – 28 (3-15, 12-9, 12-4)
Tekningar: 32 – 28
Tacklingar: 15 – 13
Utvisningar RBK: 10 FHC: 40