Röge BK knöt näven mot Örebro – tog sex poäng

Rögle BK reste på lördagen till Örebro för det andra back-to-back mötet med dem. Första matchen slutade 5-0 till Rögle som även vann den andra bataljen under lördagen.

Örebro tog emot Rögle hemma i Bern Arena i det sista mötet innan landslagsuppehållet. Tabell-elvan har förlorat de två senaste matcherna och dessutom blivit nollat i de båda matcherna. Rögle som den senaste tiden har varit ordentligt skadedrabbat den senaste tiden och förlorat många matcher. Nu välkomnar de uppehållet.

Det var även bortalaget från Ängelholm som krigade till sig det första målet i matchen. Det gjordes i slutet av den första perioden när det endast återstod 30 sekunder att spela. Målet prickades in av Amerikanen Bryan Lerg.

Drog ifrån i andra

I den andra perioden var det Rögle som fortsatte att vara det effektivaste laget. I en annars jämn period med ett par chanser åt båda hållen var det Rögle som lyckades sätta puckarna bakom målvakten Axel Brage i Örebro. Först var det tysken Felix Schütz som gjorde 2-0, och senare Ludvig Rensfeldt när Rögle drog ifrån i andra perioden.

Örebro fick till slut två tröstmål i den tredje och sista perioden och man slapp gå mållösa i tre raka matcher inför uppehållet. De två målskyttarna för närkingarna var den landslagsmeriterade Martin Johansson och den unge Glenn Gustafsson, född 1998.

Örebro HK – Rögle BK 2 – 3 (0-1, 0-2, 2-0)
0-1 (19.33) Bryan Lerg (Cade Fairchild, Jack Connolly), spel fem mot fyra
0-2 (25.41) Felix Schütz (Christopher Liljewall, Cade Fairchild)
0-3 (39.23) Ludvig Rensfeldt (Christopher Liljewall)
1-3 (52.24) Martin Johansson (Glenn Gustafsson, Tom Wandell)
2-3 (57.48) Glenn Gustafsson (Martin Johansson, Tom Wandell)
Skott: 36 – 21 (9-8, 9-9, 18-4)
Skott utanför: 16 – 15