Revanschen tagen – Lindholm sköt Skellefteå till segern

Vid nedsläpp var det mindre än ett dygn sedan lagen möttes, men då i Skellefteå, nu i Malmö. Inte bara städerna var skillnad, utan även slutresultatet.

Andra matchen på mindre än ett dygn mellan lagen ägde ikväll rum i Malmö Arena där dagens hemmalag igår kunde åka hem från Skellefteå med en 4-0 vinst.

I den första perioden inleddes redan efter fem minuter med bortaledning när Pär Lindholm gjorde kvällens första mål efter att assisterats av Tim Söderlund och Joakim Lindström.
Malmö replikerade dock 36 sekunder senare genom Rhett Rakhshani, men återigen skulle Pär Lindholm skicka Skellefteå upp i ledning, 1-2.

Andraperioden var han framme igen för tredje gången denna kvällen. På spel från först Bud Holloway och sedan Sebastian Aho letade sig pucken till Pär Lindholm som med sitt tredje för matchen och fjortonde för säsongen gjorde 1-3 för bortalaget.

I den tredje perioden kunde Skellefteå utöka till 1-4 genom Adam Pettersson, ett mål som även blev matchens sista och slutresultatet skrevs till 1-4 i kvällens drabbning.

0-1 (05:04) Pär Lindholm (Tim Söderlund, Joakim Lindström)
1-1 (05:40) Rhett Rakhshani (Stefan Warg, Lars Bryggman)
1-2 (18:52) Pär Lindholm (Joakim Lindström, Sebastian Aho), spel fem mot fyra
1-3 (37:22) Pär Lindholm (Sebastian Aho, Bud Holloway)
1-4 (57:48) Adam Pettersson (Andrew Calof, Marcus Pettersson)
Skott: 19-29
Utvisningar: MIF: 2×2 SKE: 1×2
Domare: Sören Person, Mikael Sjöqvist