Petter Emanuelsson visade vägen när Luleå höll nollan

Under lördagen så gästade Örebro Luleå i COOP Norrbotten Arena och ställningen var länge 0-0 men då klev hemmalagets Petter Emanuelsson in i handlingen på allvar och satte sin prägel på matchen.

Luleå vände tidigare i veckan en negativ trend och har inför matchen två raka vinster samtidigt som bortalaget Örebro slog Djurgården i sin senaste match. Inför dagens match riktades blickarna bland annat mot Luleås Johan Harju som gjorde tre assist i lagets senaste match.

Den första periodens ledord var kamp. Båda lagen bjöd verkligen upp till dans och chanser byttes åt båda håll i första perioden. Under matchens första tredjedel var det Luleå som vaskade fram de farligaste chanserna men de första 20 minuterna blev mållösa.

Den andra perioden var väldigt lik den första med svängig hockey där chanser byttes och båda lagen hade lägen att spräcka dödläget på resultattavlan. Två väldigt duktiga målvakter höll länge nere siffrorna men sedan klev hemmalagets Petter Emanuelsson in i handlingen på allvar. Med 36 sekunder kvar av mellanakten gjorde han 1-0 på en styrning efter att Jan Sandström skjutit på pass från Anton Hedman.

I den tredje perioden var det dags för Örebro att sätta kvitteringen men hemmalaget hade ändå något av ett övertag och Julius Hudacek höll nere siffrorna för Örebro samtidigt som hans lagkamrater försökte bjuda upp till kamp och matchen kunde slutat hur som helst. I slutskedet plockade gästerna ut sin målvakt men efter lite slarv så satte Petter Emanuelsson sitt andra mål för kvällen, nu i tom kasse, assisterad av Anton Hedman.

I nästa omgång så väntar bortamatcher för båda lagen. Luleå åker till Stockholm för att möta Djurgården på Hovet och Örebro gästar Brynäs i Gavlerinken Arena.

Luleå HF-Örebro HK 2-0 (0-0, 1-0,1-0)
1-0 (39.24) Petter Emanuelsson (Jan Sandström, Anton Hedman)
2-0 (59.48) Petter Emanuelsson (Anton Hedman)
Skott: 33-20 (6-5, 20-7, 7-8)
Utvisningsminuter: 8-8
Domare: Tobias Björk, Patrik Sjöberg
Linjemän: Jan Sandström, Emil Yletyinen