Palola tvåmålsskytt när Växjö vann

Växjö fick gälla som favoriter trots förlust mot bottenlaget Leksand senast. Detta efter att man slagit dagens gäster Linköping i lagens fem tidigare möten inför dagens match.

Hemmalaget klev in i dagens match med endast två vinster på sina fem senaste matcher i SHL medans gästerna LHC tagit fyra av fem segrar. Till en början så tryckte LHC på framåt men efter 7.45 så lyckas Växjö ta vara på ett misstag och sätta 1-0 genom Olli Palola assisterad av Tuomas Kiiskinen och Robert Rosén. Efter målet så satte Linköping hårt mot hårt och matchbilden jämnade ut sig. Detta resulterade till slut i att gästerna kunde kvittera genom Jakob Lilja framspelad av Ken Andre Olimb och Kristian Näkyvä.

Den andra perioden inleddes med en man mer på banan för Linköping men en tvåa på Niclas Lundgren redan 18 sekunder in i perioden gjorde det ännu tuffare när man fick spela tre mot fem. Även om man lyckades reda ut det hela så gjorde Växjö 2-1 endast två sekunder efter att gästerna blivit fem på banan. Det var Olli Palola som gjorde sitt andra för kvällen nu assisterad av Dennis Everberg och Ville Leino. Efter målet slog man inte direkt av på takten men man lyckades inte utöka ledningen trots stort övertag.

Det dröjde dock inte länge i den tredje perioden innan man lyckades utöka till 3-1 genom Pontus Netterberg redan efter drygt tre minuter, framspelad av Arvid Lundberg och Adam Brodecki. Nu var det verkligen dags för Linköping att agera. Man tog timeout redan efter nio minuter in i tredje och plockade ut Marcus Högberg två gånger om men till slut så satte Robert Rosén 4-1 i öppen kasse med 50 sekunder kvar av ordinarie tid.

I nästa omgång gästar Växjö Värmland och Karlstad för möte med Färjestad. Linköping spelar hemma mot serieledarna Frölunda.