Oscar Alsenfelt tangerade stort rekord – Malmö vann över rivalen igen

Det var ord och inga visor när Malmö Redhawks visade vilka som är bästa laget i Skåne inför storpublik i Malmö Arena. Malmö vann fjärde och sista matchen mot Rögle samtidigt som Oscar Alsenfelt slog nytt rekord.

Inledningen av matchen i Skånederbyt mellan Malmö Redhawks och Rögle BK öppnade i en rasande fart från hemmalaget. Malmö spelade piggt och spenderade mycket tid i bortalagets zon och var nära att ta ledningen flera gånger om. Närmast var Robin Alvarez som rundade kassen och var millimeter ifrån att fixa 1-0 till sitt lag. Rögle arbetade sig in i matchen ju längre perioden led och perioden gick till pausvila med oavgjort läge.

Islossningen bäddade för seger

I andra perioden skulle islossningen till slut bli ett faktum. Efter sju minuter in i mittakten höll sig Andreas Thuresson framme och pangade in pucken efter pass i sidled. Rögle studsade upp något efter målet och visade prov på en högre energi än tidigare i matchen. Men med fem minuter kvar kom ännu ett baklängesmål för Rögle och Anders Lindbäck. Kanadensaren André Benoit satte snyggt 2-0.

– Efter deras första mål börjar vi skapa mera. Men sen spelar de ut oss i slutet av andra så nu måste vi upp igen, sa Rögles Ludvig Claesson till CMore i andra pausvilan.

I tredje perioden fortsatte Malmös Oscar Alsenfelt att vara ett spöke för Rögle i kassen. Bortalaget fick inledningsvis ett power-play men utan att lyckas utnyttja det. Efter sex minuter skrevs också 3-0 när Robin Alvarez hittade in efter att han fått pucken i slottet från Rhett Rakhshani. Amerikanen skulle bara minuterna senare också ligga bakom 4-0 som blev spiken i kistan. Lukas Haudum behövde bara hålla klubban i isen när Rakhshani spelade fram pucken i sidled till österrikaren.

Rögle fortsatte spela för ett mål men Alsenfelt kom upp stort vid ett flertal tillfällen och visade varför han är SHL:s bästa målvakt. Med sin nionde nolla den här säsongen tangerade han även Fredrik Norrenas rekord i antal hållna nollor under en säsong.

Malmö Redhawks – Rögle BK 4 – 0 (0-0, 2-0, 2-0)
1-0 (27.23) Andreas Thuresson (Fredrik Händemark, Erik Forssel), spel fem mot fyra
2-0 (35.29) André Benoit (Lars Bryggman, Nils Andersson)
3-0 (46.22) Robin Alvarez (Rhett Rakhshani, Jens Olsson)
4-0 (48.48) Lukas Haudum (Rhett Rakhshani, Nils Andersson), spel fem mot fyra
Skott: 28 – 17
Skott utanför: 14 – 10
Tekningar: 29 – 24
Tacklingar: 13 – 14
Utvisningsminuter MIF: 4 RBK: 10