Foto: Bildbyrån

HV71 meddelade under måndageftermiddagen att man förlänger med en av sina försvarskuggar, Kristofer Berglund. Det nya kontraktet är signerat för de kommande två säsongerna.

Kristofer Berglund hämtades till HV71 ifrån lokalkonkurrenten Växjö inför säsongen 14/15. Sedan dess har backen stått för en rad succéartade insatser i Jönköpingsklubben. Nu, mitt under brinnande slutspel, väljer man att förlänga 28-åringens kontrakt med ytterligare två säsonger. Det bekräftar HV71 på sin hemsida.

– HV71 är det bästa stället att spela på i Sverige. Det är en bra organisation i allt från kansli till ledarstab och jag känner att jag haft en fin utveckling och hoppas kunna fortsätta så, säger Kristofer Berglund i ett pressmeddelande.

Fjärde bäst i SHL

I grundserien noterades Berglund för 13 poäng (2+11) och var +23 i +/-, vilket var fjärde bäst i hela SHL.
– Kristofer är den backen som tagit störst steg denna säsongen. Han har alltid varit en defensivt skicklig back, men gjort stora framsteg i offensiven och spelet med puck, säger Nicklas Rahm, assisterande tränare i HV71.

”Kristofer är en pådrivare”

Sportchefen i HV71, Johan Hult, är nöjd över kontraktsförlängningen med en av lagets nyckelspelare.
– Kristofer är en pådrivare och spelar alltid med ett stort hjärta. Vi är väldigt glada att han fortsätter sin karriär i vår förening, säger han.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic